12
Η COSMOTE και Εσύ

Ένας αριθμός, πολλές συσκευές

Ένας αριθμός, πολλές συσκευές
Την προηγμένη υπηρεσία MultiSIM, φέρνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η COSMOTE, και δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές της να έχουν πρόσβαση στον ίδιο αριθμό, μέσα από το smartphone, το tablet ή/και το smartwatch τους ταυτόχρονα, αξιοποιώντας τα λεπτά ομιλίας, τα SMS και τα ενσωματωμένα data του προγράμματός τους.

Κάποτε, το ένα κινητό τηλέφωνο ήταν… ένα. Όπως και το σταθερό, άλλωστε. Αν ήθελες να έχεις ένα τηλέφωνο το οποίο να χτυπάει ταυτοχρόνως σε δύο διαφορετικά σπίτια, τότε θα έπρεπε να… τραβήξεις καλώδιο. Τουλάχιστον, μπορούσες (και μπορείς ακόμη) αν ήθελες να πάρεις κι άλλες τηλεφωνικές συσκευές και να τις βάλεις σε άλλα δωμάτια του (ίδιου) σπιτιού. Η εμφάνιση πρώτα των ασύρματων και έπειτα των κινητών τηλεφώνων άλλαξε αυτή την κατάσταση. Μπορούσες να έχεις το τηλέφωνό σου μαζί σου παντού, σε οποιοδήποτε δωμάτιο του σπιτιού, σε οποιοδήποτε σπίτι, σε οποιαδήποτε πόλη. Δεν υπήρχε λόγος να θέλεις κάτι περισσότερο.

Η τεχνολογία, όμως, φροντίζει έτσι ώστε να δοκιμάζει τα όρια κάθε άλλης τεχνολογίας. Τον τελευταίο καιρό έχουμε και άλλες συσκευές, εκτός του κινητού τηλεφώνου, όπως tablet ή smartwatch, οι οποίες μπορούν να δεχθούν κάρτα SIM και οι οποίες μπορούν να συνδεθούν με το Internet και με δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, να δεχθούν κλήσεις και μηνύματα αλλά και να στείλουν. Σε αυτή την περίπτωση, τι; Οι χρήστες των συσκευών αυτών θα ήθελαν να μπορούν να έχουν και το tablet αλλά και το smartwatch τους να χτυπούν όταν δέχεται κλήση ο αριθμός που έχουν στο smartphone, να λαμβάνουν τα SMS που λαμβάνει και το κανονικό τους smartphone και να χρησιμοποιούν τα ίδια data από το ίδιο πρόγραμμα, αντί να αναγκάζονται να κάνουν δεύτερη (και τρίτη) σύνδεση, ειδικά για το tablet ή το smartwatch.

Μέχρι τώρα, το να έχεις και δεύτερη (και τρίτη) SIM η οποία να αντιστοιχεί στον ίδιο αριθμό, στην ίδια σύνδεση, στο ίδιο συμβόλαιο, δεν ήταν δυνατόν. Μέχρι τώρα.

Η COSMOTE, όμως, με την υπηρεσία MultiSIM το κάνει δυνατόν! Τώρα μπορείς να έχεις περισσότερες από μια SIMs οι οποίες να αντιστοιχούν στην ίδια σύνδεση, στον ίδιο αριθμό, για να μπορείς να χρησιμοποιείς το smartphone, το tablet ή/και το smartwatch σου, ταυτοχρόνως, και να χρησιμοποιείς τα λεπτά ομιλίας, τα SMS και τα data του προγράμματός σου από όλες τις συσκευές.

Τι μπορείς να κάνεις μέσω του MultiSIM; Μπορείς, για παράδειγμα, να φορέσεις το smartwatch σου και να βγεις για τρέξιμο, χωρίς να κουβαλάς το κινητό σου μαζί. Αν κάποιος σε καλέσει, μπορείς να απαντήσεις από το smartwatch (αν υποστηρίζει LTE προφανώς)!

Μπορείς να χρησιμοποιείς όλες τις συσκευές ταυτοχρόνως. Για παράδειγμα, μπορείς, ενώ μιλάς στο τηλέφωνο, να ανοίξεις το tablet και να μπεις στο Internet για να κοιτάξεις κάτι, ενώ στέλνεις μήνυμα από το smartwatch σου.

Και βέβαια, αφού όλες οι συσκευές θα βλέπουν Internet μέσα από το δίκτυο της Cosmote, δεν θα χρειάζεται να ψάχνεις για Wi-Fi ή να κάνεις το smartphone σου hotspot.

Δες το ενημερωτικό βιντεάκι της Cosmote για την υπηρεσία: εδώ:

Για να αξιοποιήσεις την υπηρεσία MultiSIM, θα πρέπει να είσαι συνδρομητής Cosmote με κάποιο συμβατό πρόγραμμα συμβολαίου. Η υπηρεσία MultiSIM επιτρέπει μέχρι και 4 κάρτες SIM (ή eSIM) και μπορείς να την ενεργοποιήσεις πηγαίνοντας σε κάποιο κατάστημα Cosmote ή ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ή απλά καλώντας στο 13888.