7
Τεχνολογία

Έχεις OneDrive; Προστάτεψέ το

Έχεις OneDrive; Προστάτεψέ το
Πώς να «κλειδώσεις» το OneDrive σου με κωδικό, PIN ή δακτυλικό αποτύπωμα!

Χρησιμοποιείς κι εσύ το OneDrive για να αποθηκεύεις αρχεία, φωτογραφίες και βίντεο από το smartphone σου; Αν ναι, μάλλον θα πρέπει να το προστατεύσεις από αδιάκριτα βλέμματα, ακόμη κι αν το ίδιο σου το smartphone έχει κλείδωμα. Το app του OneDrive, τόσο για Android, όσο και για iOS, έχουν επιλογή για κάποιον κωδικό κάθε φορά που τα ανοίγεις. Εάν, όμως, το smartphone ή το tablet σου έχουν σαρωτή δακτυλικού αποτυπώματος, τότε μπορείς να βάλεις αυτό ως κλείδωμα, αντί για τον μικρό κωδικό.

Το πρώτο βήμα είναι, προφανώς, να ανοίξεις το app. Υποθέτουμε πως, για να διαβάζεις το πως βάζεις το δακτυλικό αποτύπωμα για κλείδωμα, έχεις ήδη εγκαταστήσει το app και το έχεις ρυθμίσει να συνδέεται στον λογαριασμό σου. Στην κύρια οθόνη του app, λοιπόν, πατάς την επιλογή Me (το εικονίδιο με το ανθρωπάκι) και στο μενού που θα εμφανιστεί, πατάς Settings. Από εκεί, επιλέγεις το Passcode και ενεργοποιείς την επιλογή του Require Passcode, έτσι ώστε να απαιτεί τον κωδικό κάθε φορά. Αν σου ζητηθεί να βάλεις τετραψήφιο κωδικό, βάλε κάποιον αριθμό που θες.

Εδώ θα σου ζητηθεί, αν θες, να ενεργοποιήσεις το δακτυλικό αποτύπωμα, σε Android, ἤ να χρησιμοποιήσεις το Touch ID, σε συσκευή iOS.

Το λεπτό σημείο εδώ είναι πως ο τετραψήφιος κωδικός συνεχίζει και ισχύει, όμως αν χρησιμοποιείς πάντοτε το δακτυλικό αποτύπωμα, τότε κανείς δεν πρόκειται να σε δει να πατάς τα τέσσερα αυτά ψηφία! Απλά φρόντισε να μην τα ξεχάσεις!

Αν αλλάξεις γνώμη και θες να απενεργοποιήσεις το ξεκλείδωμα μέσω δακτυλικού αποτυπώματος, τότε απλά ακολουθείς την ίδια διαδρομή και απενεργοποιείς την επιλογή Require Passcode, αν και δε μπορούμε να σκεφτούμε γιατί να μη θες να αυξήσεις την ασφάλεια των δεδομένων σου, αν έχεις ήδη κάνει την επένδυση κι έχεις πάρει κινητό με σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων.