8
Ψυχαγωγία

Κατέβασε ringtones ποιότητας!

Κατέβασε ringtones ποιότητας!
Μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε αρχείο μουσικής για ringtone. Τα περισσότερα, όμως, δεν κάνουν. Σου έχουμε τα καλύτερα sites για να κατεβάσεις ποιοτικά ringtones για το κινητό σου!

Τα ringtones στο κινητό έχουν ιστορία μεγαλύτερη από δύο δεκαετίες. Για όσους έχουν προλάβει την εποχή των απλών κινητών, δηλαδή πριν εμφανιστούν τα smartphones, θα θυμόνται τα απλοϊκά ringtones τα οποία συνόδευαν τις συσκευές τότε. Τα ρυθμικά μπιπ-μπιπ στα τέλη των 90s έδωσαν λίγο αργότερα τη θέση τους σε ελαφρώς καλύτερα πολυφωνικά ringtones, τα οποία έμοιαζαν με ήχους από… Nintendo. Έπρεπε να περιμένουμε αρκετά για να μπορέσουμε να βάλουμε το οποιοδήποτε αρχείο mp3 ή WAV ως ringtone στο κινητό μας. Τώρα, όλα τα smartphones έχουν αυτή τη δυνατότητα, όμως οι περισσότεροι απλά διαλέγουν έναν ήχο από αυτούς που έρχονται μαζί με την εκάστοτε συσκευή και δεν αλλάζουν. Κι όμως, μπορείς να βάλεις οποιονδήποτε ήχο, είτε είναι τραγούδι είτε όχι, ενώ υπάρχουν και ολόκληρα sites τα οποία έχουν εκατομμύρια ήχους διαθέσιμους για κατέβασμα. Συνέχισε το διάβασμα για να δεις τα καλύτερα!

iRing Pro

Το iRing Pro δεν είναι site με γνωστά τραγούδια. Πρόκειται για μια μεγάλη συλλογή από ήχους, επαγγελματικής ποιότητας, οι οποίοι έρχονται σε τρεις συλλογές (Origin, Zen, Tek) και είναι ιδανικοί για ringtones, χωρίς να είναι ενοχλητικοί ή… ντροπιαστικοί. Μάλιστα, μέχρι πρότινος δεν ήταν δωρεάν· τώρα όμως είναι! Μπορείς να κατεβάσεις ολόκληρη τη συλλογή και μάλιστα περιέχουν ringtones ειδικά για meetings, για εξωτερικούς χώρους, σε σύντομη ή μεγάλη έκδοση, αλλά και multi-tone, τα οποία αλλάζουν τόνο μετά από κάθε “χτύπημα”!

NASA Ringtones

Ειδικά για… αστροφυσικούς και όσους είναι παθιασμένοι με το διάστημα, η NASA έχει ένα ολόκληρο τμήμα του site της αφιερωμένο σε ήχους από το διάστημα. Προφανώς δεν έχει ήχους από το ίδιο το διάστημα, μιας και στο κενό δεν υφίσταται ήχος, αλλά περιέχει όλα τα γνωστά “μπλιπ” και “γκλονγκ” από διάφορες αποστολές, κλιπάκια όπως το γνωστό «the eagle has landed», αλλά και ηχητικές μετατροπές από δεδομένα όπως σεισμικές δονήσεις στην επιφάνεια του Άρη!

Mob.org

Εδώ έχουμε μια συλλογή από ήχους και μουσικές από διάφορες κατηγορίες. Εδώ θα βρεις πολύ γνωστά παλιά ringtones, αλλά και διάφορες μουσικές, μέχρι και γνωστά soundtracks, σε εναλλακτικές εκτελέσεις. Για παράδειγμα, μπορείς να βρεις το Imperial March από το Star Wars, σε εκτέλεση metal! Αλλά μπορείς και να ψάξεις στην τύχη για κάτι που θα σου αρέσει.

MyTinyPhone

Σε αυτό το site θα βρεις πράγματα που δεν φανταζόσουν ότι θα υπήρχαν. Παράδειγμα: το διάσημο “μαναμανά” από το Muppet Show! Κλιπ από γνωστά και πασίγνωστα τραγούδια, περίεργοι ήχοι, μουσική από παλιά video games, ό,τι μπορείς να φανταστείς υπάρχει σε μια συλλογή που αριθμεί πάνω από μισό εκατομμύριο ringtones.

Mobiles Ringtones

Ακόμη ένα site με τεράστιο πλήθος από ringtones, το οποίο μπορείς να ψάξεις για να “εμπνευστείς” για το επόμενό σου ringtone. Μπορείς να ψάξεις κατά κατηγορία, να ακούσεις τα πιο δημοφιλή ringtones, αλλά και να βρεις ringtones από παλιές συσκευές κινητών!

Cleartones

Έψαξες και δεν βρήκες κάτι που να σε ικανοποιεί; Το Cleartones δεν είναι “ψαχτήρι” ήχων αλλά ένα site το οποίο σου δίνει (δυστυχώς όχι δωρεάν) τρεις συλλογές από μίνιμαλ ringtones. Το Pure χαρακτηρίζεται από την απλότητά του, το Organic είναι παρόμοιο αλλά οι ήχοι είναι όλοι από ακουστικά όργανα, και τέλος το Classic περιέχει ringtones τα οποία ακούγονται σαν παλιά κινητά. Μπορείς να ακούσεις δείγματα προτού τα αγοράσεις.

YouTube

Όχι, εδώ δεν έχουμε κάποιο εξειδικευμένο site, αλλά αν δε μπορείς να βρεις με τίποτα αυτό που ψάχνεις στα γνωστά sites, αλλά το έχεις βρει σε βίντεο του YouTube, τότε δεν είναι δύσκολο να “δανειστείς” τον ήχο από οποιοδήποτε βίντεο του YouTube, να το κατεβάσεις στον υπολογιστή σου και να κόψεις το τμήμα που σε ενδιαφέρει με κάποιο on-line πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου. Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά δεν είναι. Τα κατάλληλα εργαλεία υπάρχουν διάσπαρτα στο internet, τόσο για κατέβασμα του ήχου από βίντεο του YouTube, όσο και για επεξεργασία ήχου on-line. Το μόνο που χρειάζεται είναι να τα συνδυάσεις για να φτιάξεις το δικό σου ringtone!