8
Ψυχαγωγία

Μάθε κιθάρα από τους ειδικούς

Μάθε κιθάρα από τους ειδικούς
Τώρα, μπορείς να μάθεις να παίζεις κιθάρα και μάλιστα online. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, μάθε ότι μπορείς να διδαχθείς από τη θρυλική εταιρεία Fender.

Αντί να κάθεσαι και να περνάς την ώρα σου βλέποντας τηλεόραση, μπορείς τώρα να κάνεις πραγματικότητα το εφηβικό σου όνειρο: γίνε κιθαρίστας!

Ναι, είναι αλήθεια! Η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής μουσικών οργάνων, με τεράστια φήμη και ιστορία στο χώρο της ηλεκτρικής κιθάρας, η Fender, προσφέρει δωρεάν μαθήματα για ακουστική κιθάρα, ηλεκτρική κιθάρα, μπάσο και γιουκαλίλι στην ιστοσελίδα της!

Η μόνη προϋπόθεση είναι να είσαι ένας από τους 500.000 πρώτους που θα κάνουν λογαριασμό στο Fender Play, το on-line σύστημα της Fender. Μπορεί να είναι απλά δωρεάν «δοκιμαστική» περίοδος, αλλά δεν απαιτεί πιστωτική κάρτα ή κάτι άλλο, οπότε μπορείς να κάνεις την εγγραφή χωρίς να φοβάσαι για κρυφές χρεώσεις.

Το πρόγραμμα της Fender σου παρέχει μια σειρά μαθημάτων και μάλιστα παρακολουθεί την πρόοδό σου στο όργανο που έχεις επιλέξει. Μπορείς να κάνεις πρακτική όσο θέλεις και όσο συχνά θέλεις – αν και η σύσταση της Fender είναι για ένα ελάχιστο 7 λεπτών πρακτικής για 3 ημέρες την εβδομάδα.

Τα μαθήματα είναι οργανωμένα σε χρονική σειρά, ενώ υπάρχει και αντίστοιχο βίντεο για το κάθε μάθημα, ώστε να βλέπεις ακριβώς τι πρέπει να κάνεις και πώς. Τα περισσότερα είναι διάρκειας λίγων λεπτών, για να γίνεται πιο εύκολο να τα ακολουθήσεις και να τα εντάξεις στο πρόγραμμα της ημέρας σου, αλλά αν θες μπορείς να δεις και μαζεμένα, ώστε να συμπληρώσεις ένα μεγάλο μάθημα.

Μάλιστα μπορείς να τα πιάσεις από όποιο σημείο θέλεις, κάτι πολύ χρήσιμο για όσους έχουν ήδη κάνει την αρχή και απλά θέλουν να συνεχίσουν τα μαθήματα ή να βελτιώσουν συγκεκριμένους τομείς των ικανοτήτων τους.

Η δωρεάν περίοδος του Fender Play διαρκεί για 90 ημέρες και αν ακολουθήσεις τα μαθήματα για αυτές τις 90 ημέρες, μπορείς να δεις τεράστια βελτίωση στις ικανότητές σου. Και μάλιστα, υπάρχουν και αντίστοιχα apps για Android και iOS, για να μην κάθεσαι στον υπολογιστή, αλλά στον καναπέ! Αν αφιερώσεις και χρόνο στην εξάσκηση, που ξέρεις; Μπορεί να βγεις με δικό σου συγκρότημα!