7
Τεχνολογία

Παιδί και υπολογιστής. Ναι αλλά με έλεγχο

Παιδί και υπολογιστής. Ναι αλλά με έλεγχο
Μάθε τα πάντα για τις λειτουργίες γονικού ελέγχου και εφάρμοσέ τες με το COSMOTE Security.

Το Internet δεν ελέγχεται και δεν περιορίζεται από κανέναν. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί (και το κάνει) να δημοσιεύει οτιδήποτε. Δεν είναι όμως τα πάντα κατάλληλα για όλες τις ηλικίες. Τι μπορεί λοιπόν να κάνει ένας γονιός για να προστατέψει τα παιδιά του από ακατάλληλο περιεχόμενο; Η απαγόρευση δεν είναι η λύση, διότι η τεχνολογία και το Internet προσφέρουν άπλετη και δωρεάν γνώση και εργαλεία για μάθηση, εργασία, διασκέδαση και επικοινωνία. Η λύση είναι κατ’ αρχήν η γνώση και ο έλεγχος και ένας γονιός οφείλει να μπορεί να προστατεύει τα παιδιά του από τις κακοτοπιές.

Η COSMOTE κάνει το πρώτο βήμα προσφέροντάς σου το e-parenting, ένα website που σε βοηθά να προσφέρεις στο παιδί σου τον συναρπαστικό κόσμο του Internet με ασφάλεια, αφού εδώ μπορείς να μάθεις όλες τις νέες τάσεις, πρακτικές συμβουλές, εκδηλώσεις και λύσεις προστασίας.

Τι σημαίνει γονικός έλεγχος

Με απλά λόγια ο γονικός έλεγχος σημαίνει να είναι σε θέση ο γονιός να ρυθμίζει όλες εκείνες τις παραμέτρους σχετικά με τη χρήση του υπολογιστή και του Internet. Το COSMOTE Total Security περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία για να προστατευθείς από ιούς, επιθέσεις, υποκλοπή ταυτότητας και να διαφυλάξεις τα παιδιά σου από τις κακοτοπιές. Η λειτουργία γονικού ελέγχου του COSMOTE Total Security σου επιτρέπει να ορίζεις χρονικά όρια στα οποία τα παιδιά θα μπορούν να περνούν μπροστά στις οθόνες τους, να αποκλείεις συγκεκριμένες εφαρμογές, παιχνίδια ή websites ανάλογα με την ηλικία του κάθε παιδιού, ενώ το σημαντικό είναι ότι οι ρυθμίσεις αυτές μπορούν να εφαρμόζονται έως και σε πέντε συσκευές, συμπεριλαμβανομένων και κινητών τηλεφώνων.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι με τον γονικό έλεγχο ενεργοποιημένο, τα παιδιά προστατεύονται αυτόματα από ανάρμοστο περιεχόμενο στο Internet. Επιπλέον, λαμβάνεις αναλυτικές αναφορές δραστηριότητας κι έτσι μπορείς να ελέγχεις τι ακριβώς κάνουν τα παιδιά σου στο Internet, ποιες τοποθεσίες έχουν επισκεφτεί, ποιες εφαρμογές έχουν ανοίξει κ.λπ.

Άλλη μια χρήσιμη λειτουργία του γονικού ελέγχου είναι το location finder. Μέσω του cosmote.gr/mysecure μπορείς να βλέπεις που ακριβώς βρίσκεται η συσκευή του παιδιού σου (η λειτουργία αυτή χρησιμεύει επίσης στην εύρεση χαμένων συσκευών).

Όλα τα παραπάνω και πολύ περισσότερα μπορείς να τα ρυθμίζεις και να τα ελέγχεις απομακρυσμένα μέσω του portal cosmote.gr/mysecure. Εκεί θα ορίσεις τις συσκευές όπου θα εγκαταστήσεις το COSMOTE Total Security και θα ρυθμίσεις τους λογαριασμούς των συσκευών των παιδιών σου στις οποίες θα εφαρμοστούν οι κανόνες του γονικού ελέγχου.

Προστατεύει τα πάντα

Το COSMOTE Total Security είναι μια ολοκληρωμένη υπηρεσία στην οποία πληρώνεις μια μηνιαία συνδρομή, ανάλογα με τις συσκευές που θέλεις να προστατέψεις και… έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Όπως προαναφέραμε, η υπηρεσία υποστηρίζει έως πέντε συσκευές, στις οποίες περιλαμβάνονται tablet, PC, laptop, αλλά και smartphone.

Περιλαμβάνει antivirus και antispam για να προστατεύει τις συσκευές σου πλήρως από ιούς και κακόβουλο λογισμικό, ενώ σε προστατεύει και όταν σερφάρεις στο Internet, ελέγχοντας τα websites που επισκέπτεσαι, τόσο για κακόβουλο κώδικα, όσο και για επιθέσεις τύπου phishing, που προσπαθούν να υποκλέψουν τα προσωπικά σου στοιχεία, ενώ σε προστατεύει και κατά τις on-line τραπεζικές σου συναλλαγές.