7
Τεχνολογία

Το έχασες; Βρες το…

Το έχασες; Βρες το…
Μέσω της δυνατότητας find my phone που έχουν όλα τα mobile λειτουργικά συστήματα, μπορείς να ανακαλύψεις το χαμένο κινητό σου και να διαγράψεις όλα τα δεδομένα του από μακριά.

Σε όλους μπορεί να συμβεί να χάσουμε ή να μας κλέψουν το κινητό μας. Είναι φυσικό μετά από κάτι τέτοιο να βρίσκεσαι σε μία κατάσταση πανικού, αλλά μπορείς να ηρεμίσεις. Η τεχνολογία είναι εδώ για σένα! Είτε έχεις iPhone είτε Android, μπορείς να κάνεις πολλές ενέργειες για να την εντοπίσεις ή να λάβεις τα μέτρα σου ώστε να προστατέψεις τα προσωπικά σου δεδομένα, επαφές, φωτογραφίες, σημειώσεις, κάρτες, κωδικούς, λογαριασμούς κ.λπ.

Επειδή, γνωρίζουμε ότι σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής του κινητού σου δεν θα είσαι σε θέση να σκεφτείς καθαρά ώστε να κάνεις τις σωστές κινήσεις, συγκεντρώσαμε συνοπτικά τις απαραίτητες ενέργειες, που αν γίνουν εγκαίρως αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα να το ξαναβρείς.

Έχασα το iPhone μου, τι πρέπει να κάνω;

Αρχικά θα πρέπει ήδη να έχεις λογαριασμό στο iCloud και να έχεις ενεργοποιήσει τη λειτουργία «Find my iPhone». Η υπηρεσία αυτή επιτρέπει τον εντοπισμό της συσκευής, τη διαγραφή των περιεχομένων του από απόσταση, ενώ αποτρέπει τον οποιονδήποτε από το να σβήσει τα δεδομένα σου ή να ενεργοποιήσει τη συσκευή, χωρίς το δικό σου password.

Μετά την απώλεια ή την κλοπή:

  • Πήγαινε στο iCloud.com από οποιονδήποτε browser και συνδέσου στον λογαριασμό σου.
  • Στη συνέχεια άνοιξε την Εύρεση iPhone/Find iPhone και επίλεξε τη συσκευή σου.
  • Ενεργοποίησε τη Λειτουργία απώλειας/Lost Mode.
  • Βάλε τη συσκευή να χτυπήσει με την Αναπαραγωγή ήχου/Play Sound. Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση.
  • Αν έχεις εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες εντοπισμού, προχώρησε στο Σβήσιμο iPhone/Erase iPhone.

Έχασα την Android συσκευή μου, τι πρέπει να κάνω;

Η υπηρεσία της Google για εύρεση Android smartphones, ονομάζεται Find your Android device και σου δίνει τη δυνατότητα να την ενεργοποιήσεις και εκ των υστέρων! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις, από οποιονδήποτε browser, στο myaccount.google.com, να συνδεθείς με τον λογαριασμό σου και να μπεις στο «Sign-in & security». Εκεί θα δεις την επιλογή «Find your phone» η οποία αν δεν είναι ήδη ενεργή, μπορείς να την ενεργοποιήσεις επί τόπου!

  • Στη συνέχεια κλείδωσε εξ αποστάσεως το κινητό με το Κλείδωμα/Lock και άφησε ένα μήνυμα για το πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σου όποιος το βρει.
  • Βάλε τη συσκευή να χτυπήσει με την Κλήση/Ring. Θα χτυπήσει δυνατά ακόμα και αν ήταν στο αθόρυβο ή τη δόνηση.
  • Αν είχες ενεργοποιημένη την Τοποθεσία/Location στο κινητό σου, η σελίδα θα το εντοπίσει και στο χάρτη, με ακρίβεια 20 μέτρα.
  • Αν είσαι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να το βρεις, τότε κάνε Διαγραφή/Erase, ώστε να διασφαλίσεις τα προσωπικά σου δεδομένα.

Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, καλό είναι να ειδοποιήσεις τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας για την κλοπή, δηλώνοντας το IMEI της συσκευής σου.

Η COSMOTE βρίσκει τη συσκευή σου

Η υπηρεσία COSMOTE Total Security, εκτός την προστασία που σου προσφέρει από ιούς και πάσης φύσεως επιθέσεις, μπορείς να εντοπίζεις άμεσα τη συσκευή σου σε περίπτωση που τη χάσεις ή σου την κλέψουν μέσω της υπηρεσίας Finder και του cosmote.gr/mysecure. Μπες στο MySecure, δώσε τα στοιχεία του λογαριασμού σου και δήλωσε τη συσκευή σου ως χαμένη. Από εκεί και πέρα μπορείς να εκτελέσεις μια σειρά από ενέργειες για να προστατέψεις, αλλά και να εντοπίσεις τη συσκευή σου.