7
Τεχνολογία

Έξυπνες συσκευές που δεν ήξερες ότι υπάρχουν

Έξυπνες συσκευές που δεν ήξερες ότι υπάρχουν
Ο χώρος των smart home συσκευών δεν έχει τελειωμό. Εκτός από τα συνηθισμένα, όπως θερμοστάτες και έξυπνες κλειδαριές, υπάρχουν κι άλλες συσκευές, όπως έξυπνοι ποτιστές και έξυπνοι ανεμιστήρες. Ανακαλύψαμε μερικές από αυτές και τις παρουσιάζουμε.

Η τεχνολογία δεν σταματά ποτέ και πουθενά. Όλοι θυμόμαστε διάφορα… γκάτζετ που έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς, από επίδοξους (και μη) εφευρέτες. Αλλά πολλές είναι και οι συσκευές που ξεκίνησαν ως γκάτζετ αλλά έχουν πλέον γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, ενώ πωλούνται από όλα τα μαγαζιά. Από τους μικρούς ανεμιστήρες χειρός και τα πανάκια καθαρισμού μικροϊνών,  μέχρι τα συστήματα τηλεχειρισμού και ασφαλείας, όλα ξεκίνησαν ταπεινά.

Τώρα που η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που πλέον βρίσκεις tablets και smartphones μέχρι και σε… πανηγύρια, οι εφευρέσεις είναι σαφώς πιο εντυπωσιακές. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Ηλεκτρικό επαναφορτιζόμενο αυτοπροωθούμενο χλοοκοπτικό

Ναι, μιλάμε για μηχανή του γκαζόν. Αν έχεις κήπο με γκαζόν, μπορείς να στείλεις την παλιά σου βενζινοκίνητη μηχανή στην ανακύκλωση και να πάρεις ένα ηλεκτρικό χλοοκοπτικό, όπως το Ego Power+ LM2020SP. Διαθέτει μπαταρία λιθίου-ιόντων η οποία του δίνει αυτονομία 60 λεπτών, αλλά και λειτουργία αυτοπροώθησης, ώστε να μη χρειάζεται να βάζεις δύναμη για να το σπρώχνεις! Μπορεί να μην έχει Wi-Fi, internet, app για smartphone ή τηλεκατεύθυνση, αλλά είναι ιδανικό για να γλυτώσεις τις επισκέψεις στο βενζινάδικο, τη φασαρία και τα καυσαέρια.

Πάμφθηνο σύστημα ασφαλείας

Σίγουρα έχεις δει τις κάμερες ασφαλείας, οι οποίες έχουν γίνει αρκετά φθηνές. Επίσης θα έχεις δει και αισθητήρες ανοίγματος πόρτας. Αν όμως θέλεις κάτι πραγματικά φθηνό, το σύστημα της Wyze με κόστος μόλις 20 δολάρια είναι άπιαστο. Για αυτά τα 20 δολάρια παίρνεις μια κάμερα, έναν αισθητήρα κίνησης και δύο αισθητήρες ανοίγματος πόρτας. Και δουλεύει με app στο κινητό σου! Είτε για το εξοχικό, είτε για να το έχεις μαζί σου και να το μεταφέρεις ακόμη και σε AirBnb ή σε δωμάτια ξενοδοχείου, με τέτοιο κόστος δε μπορεί να κάνεις λάθος.

Έξυπνο ποτιστήρι

Τώρα το καλοκαίρι πρέπει να ποτίζεις τον κήπο σου συστηματικά, κάθε μέρα σχεδόν. Και η ιδανική ώρα είναι το πρωί, προτού ο ήλιος ανέβει ψηλά στον ουρανό. Ποιος σηκώνεται, όμως, να ανοίξει τη βρύση; Κανένας, αν βάλεις το Eve Aqua στην εξίσωση. Απλά το βάζεις μεταξύ βρύσης και σωλήνα. Φτιάχνεις το πρόγραμμα ποτίσματος στο app στο κινητό σου και αυτό ήταν. Το Eve Aqua θα ανοίξει όσες φορές, για όσο και όποτε του πεις εσύ.

Φθηνό αρθρωτό smart speaker

Αν έχεις βάλει στο σπίτι σου έξυπνο ηχείο, τότε θα ξέρεις πως μπορεί να κάνει πολλά πράγματα… εκεί που είναι. Τι γίνεται, όμως, αν θέλεις να έχεις κι άλλα smart speakers σε άλλους χώρους; Τότε… θες το Echo Flex. Πρόκειται για ένα αρθρωτό speaker, το οποίο διαθέτει θύρα USB ώστε να μπορείς να προσθέτεις modules από την ίδια εταιρεία, τα οποία περιλαμβάνουν από αισθητήρες κίνησης μέχρι… φωτάκια νυκτός. Για μέρη που δεν αξίζει να δώσεις τόσα λεφτά για δεύτερο smart speaker, το Echo Flex… περισσεύει.

Δώσε στον ανεμιστήρα οροφής Wi-Fi

Και όχι μόνο. Αν έχεις ανεμιστήρα οροφής, τζάκι αερίου ή σκίαστρα με τηλεχειρισμό, τότε το Bond μπορεί να τα ελέγξει όλα αυτά! Το Bond μπορεί να μάθει τους κωδικούς τηλεχειρισμού από κάθε τέτοιο τηλεχειριστήριο και να αναλάβει την εκτέλεση των εντολών, είτε μέσω app είτε μέσω smart speaker τύπου Amazon Echo ή Google Home Assistant. Και μάλιστα, σε λίγο καιρό θα προστεθούν και λειτουργίες τηλεχειρισμού για air-conditions και άλλες συσκευές!