1015
Smart Cities

Έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων

Έξυπνη διαχείριση απορριμμάτων
Καθώς οι πόλεις γεμίζουν ασφυκτικά, η διαχείριση των απορριμμάτων αποτελεί το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα. Δείτε την ολοκληρωμένη πλατφόρμα της εταιρείας Sensoneo που προσφέρει έξυπνη και αποδοτική διαχείριση απορριμμάτων για σύγχρονες πόλεις.

Η λύση έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων της Sensoneo δίνει τη δυνατότητα στις πόλεις να διαχειρίζονται και να καταπολεμούν τους συνεχώς αυξανόμενους όγκους αστικών απορριμμάτων. Οι αυξανόμενοι όγκοι απορριμμάτων προκαλούνται σε μεγάλο βαθμό από δύο παράγοντες: την αστικοποίηση μεγάλης κλίμακας και την ανάπτυξη της βιομηχανίας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής σε όλο τον κόσμο παράγει πολύ περισσότερα απόβλητα ανά πολίτη από ό,τι μόλις πριν από μια δεκαετία. Τα Ηνωμένα Έθνη προβλέπουν ότι το 66% του παγκόσμιου πληθυσμού θα ζει σε πόλεις μέχρι το 2050.

Για να διατηρήσουν όλους αυτούς τους παράγοντες, προβλήματα και προκλήσεις, οι πόλεις χρειάζονται ένα εξελιγμένο και αποτελεσματικό εργαλείο για τη διαχείριση των απορριμμάτων, την παρακολούθηση των κάδων με αισθητήρες και τη βελτιστοποίηση της χωρητικότητας και των διαδρομών συλλογής.

Η λύση της Sensoneo μπορεί να βοηθήσει τις πόλεις να διαχειρίζονται τα απόβλητά τους πιο έξυπνα:

  • Κατανόηση της παραγωγής απορριμμάτων στην πόλη
  • Βελτίωση του περιβάλλοντος
  • Παροχή στους πολίτες πιο αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων
  • Αξιολόγηση της υποδομής των κάδων ως προς την πυκνότητα, την αποτελεσματικότητα και το κόστος
  • Βελτιστοποίηση χωρητικότητας, θέσης και τύπου των κάδων απορριμμάτων
  • Βελτιστοποίηση των συχνοτήτων συλλογής απορριμμάτων, με συνέπεια τη μείωση του κόστους
  • Συλλογή αποβλήτων κατά παραγγελία, αντανακλώντας τις πραγματικές ανάγκες
  • Ανακούφιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης που σχετίζεται με τακτικές διαδρομές συλλογής απορριμμάτων
  • Παροχή στους πολίτες δωρεάν εφαρμογή για κινητά που δίνει τη δυνατότητα να βρουν τον πλησιέστερο διαθέσιμο κενό κάδο, ενώ προσφέρει οδηγίες και ειδοποιήσεις προς τους διαχειριστές

Έξυπνος συνδυασμός υλικού και λογισμικού

Η τεχνολογία έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων της Sensoneo χρησιμοποιεί μια ποικιλία έξυπνων αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένων των μικρο-αισθητήρων που μπορούν να τοποθετηθούν με τον βέλτιστο τρόπο, ανοιχτά API, προηγμένα analytics και αξιοποίηση τοπολογίας δικτύων mesh. Αυτός ο συνδυασμός προσφέρει την απαραίτητη νοημοσύνη ώστε η λύση να είναι εύκολα προσαρμόσιμη σε οποιοδήποτε δίκτυο (NB-IoT, LoRaWAN, SIGFOX, CAT M1 ή GPRS). Επιπλέον, μέσω παρακολούθησης και αναλύσεων δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, παρέχει καλύτερες πληροφορίες που βοηθούν στην αποφυγή της συλλογής των κενών ή των μισοάδειων κάδων απορριμμάτων.

Βελτίωση ευημερίας των πολιτών

Οι πόλεις μπορούν να βελτιώσουν την ευημερία των κατοίκων τους με την έξυπνη λύση διαχείρισης απορριμμάτων της Sensoneo. Η συλλογή απορριμμάτων με γνώμονα τις ανάγκες εξαλείφει το περιττό μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας και τους υπερχειλισμένους κάδους. Ως αποτέλεσμα, οι πόλεις γίνονται πιο καθαρές και απαλλαγμένες από σκουπίδια και προωθούνται βιώσιμες λύσεις όπως η ανακύκλωση.