8
Ψυχαγωγία

Έξυπνη τηλεόραση με TV box

Έξυπνη τηλεόραση με TV box
Αντί να ξοδέψεις μια περιουσία για να αγοράσεις καινούρια smart TV, μπορείς να κάνεις smart την παλιά σου τηλεόραση με ένα TV box. Εξηγούμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τις «θαυματουργές» αυτές συσκευές.

Οι σύγχρονες τηλεοράσεις είναι ως επί το πλείστων smart. Τι σημαίνει αυτό; Ό,τι ακριβώς και στις υπόλοιπες έξυπνες συσκευές με οθόνη που χρησιμοποιείς καθημερινά: Έχουν λειτουργικό σύστημα, μπαίνουν στο Internet και τρέχουν apps. Έτσι, η προβολή ζωντανού τηλεοπτικού προγράμματος είναι μια μόνο από τις λειτουργίες των σύγχρονων smart TVs. Πολλοί όμως έχουν ξεμείνει με μια παλιά συσκευή, η οποία ακόμα και δεκαετίας να είναι, δεν έχει smart δυνατότητες. Έτσι, εάν έχεις κι εσύ μια παλιά LCD τηλεόραση στο σπίτι ή το εξοχικό σου, μπορείς να την κρατήσεις ακόμη, κάνοντάς την smart. Εννοείται ότι 4Κ δεν πρόκειται να κάνεις, αλλά εάν είναι Full HD, με τις συμβουλές μας μπορείς να την αξιοποιήσεις δίνοντάς της μια δεύτερη ευκαιρία, κάνοντας παράλληλα οικονομία. Άλλωστε, το μόνο που θα χρειαστείς από την τηλεόρασή σου είναι η οθόνη της. Το περιεχόμενο θα παίζει μέσω ξεχωριστής συσκευής, ενός TV box και πιο συγκεκριμένα ενός Android TV box.

Τι είναι ένα Android TV box

Όπως δηλώνει και το όνομά του, ένα Android TV box είναι μια μικρή συσκευή που έχει λειτουργικό σύστημα Android. Πρόκειται για «κλειστά κουτιά» που διαθέτουν εισόδους και εξόδους, ώστε να μπορούν να συνδεθούν στην τηλεόραση μέσω HDMI, στο Internet μέσω Ethernet ή Wi-Fi και να δέχονται αποθηκευτικά μέσα μέσω USB ή/και SD slot. Τα πιο απλά δεν έχουν καθόλου οθόνη, ενώ υπάρχουν κι άλλα πολύ μικρά σε μορφή stick που μοιάζουν με ένα USB stick, μπαίνουν στην HDMI της τηλεόρασης και δεν έχουν καθόλου εισόδους.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το «Android TV» δεν έχει σχέση με αυτό που μιλάμε. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση του Android της Google το οποίο έχει σχεδιαστεί για τηλεοράσεις και βρίσκεται ήδη σε κάποια μοντέλα TV, αλλά και TV boxes.

Τι μπορείς να κάνεις με ένα Android TV box;

Στην πραγματικότητα, μπορείς να κάνεις ό,τι και με το κινητό ή το tablet σου, μόνο που δεν το χειρίζεσαι μέσω της οθόνης (αφού η τηλεόραση δεν έχει οθόνη αφής), αλλά μέσω του τηλεχειριστηρίου ή πληκτρολογίου/ποντικιού (Bluetooth ή RF). Οι πιο εξελιγμένες συσκευές έχουν το δικό τους custom launcher που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση στη μεγάλη οθόνη, διότι το Android δεν έχει σχεδιαστεί για τέτοιες χρήσης. Αφού συνδέσεις το Android TV box σου στην τηλεόραση και το Internet, μπορείς να ξεκινήσεις να κατεβάζεις τα apps της αρεσκείας σου. Θα χρειαστείς σίγουρα apps που παίζουν βίντεο, όπως το YouTube. Επίσης, στη διάθεσή σου έχεις και browser για να σερφάρεις στο Web από την τηλεόραση, αλλά και τα apps που χρησιμοποιείς στο κινητό σου, κοινωνικά δίκτυα κ.λπ. Φυσικά, μην ξεχάσεις το Google Photos για να βλέπεις τις φωτογραφίες που τραβάς από το κινητό σου απευθείας στην τηλεόραση.