80
COSMOTE Tips

Έπεσε η τιμή στην πτήση που θέλεις; Έχεις email!

Έπεσε η τιμή στην πτήση που θέλεις; Έχεις email!
Μάθε πώς να παρακολουθείς αυτόματα φθηνές πτήσεις για τους προορισμούς που θέλεις και να λαμβάνεις σχετικές ειδοποιήσεις. Μην ψάχνεις άλλο. Η τεχνολογία το κάνει για σένα…

Είσαι ελεύθερο πνεύμα; Σου αρέσουν τα ταξίδια ξαφνικά και απρογραμμάτιστα, για άγνωστους προορισμούς; Τότε πιθανότατα θα γνωρίζεις αυτό που θα ακολουθήσει. Μήπως, όμως, δεν είσαι, αλλά θες να γίνεις; Σου αρέσει η ιδέα για ξαφνικές εξορμήσεις; Συνέχισε να διαβάζεις!

Σου συστήνουμε το Google Flights. Η Google έχει δημιουργήσει μια πανίσχυρη μηχανή αναζήτησης, εύκολη στη χρήση και με πολλές δυνατότητες, έτσι ώστε να κάνει το κυνήγι του ακόμη πιο φτηνού εισιτηρίου προσιτό σε όλους.

Πέρυσι, το 2018, η Google έκανε γενική ανακαίνιση και… ρεκτιφιέ στο Google Flights, προσθέτοντας λειτουργίες και επαναπροσδιορίζοντας άλλες, έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο ισχυρό και χρήσιμο.

Λοιπόν, το Google Flights είναι πάρα πολύ καλό, με τα «δυνατά» του σημεία να είναι τα εξής:

    • Ταχύτητα-αστραπή: διαθέτει τη γρηγορότερη μηχανή αναζήτησης και μπορεί να προβάλλει δεδομένα και εισιτήρια σε βάθος μηνών σε κλάσματα δευτερολέπτου
    • Οπτική ημερολογίου: διαθέτει και όψη ημερολογίου, δείχνοντάς σου τα φτηνότερα εισιτήρια μέσα στους επόμενους 12 μήνες
    • Αναζήτηση σε πολλά αεροδρόμια: σου επιτρέπει να ψάξεις το φτηνότερο εισιτήριο, βάζοντας έως και 7 αεροδρόμια αναχώρησης και 7 αεροδρόμια προορισμού, χωρίς αυτό να επιβραδύνει την αναζήτηση

Βέβαια, ουδείς δεν είναι τέλειος. Ακόμη και το Google Flights έχει κάποια μειονεκτήματα. Τα πιο “χτυπητά” είναι:

  • Δεν βρίσκει πάντα το πιο φτηνό εισιτήριο: το Flights λειτουργεί ψάχνοντας σε τιμές, όπως τις ανακοινώνουν οι ίδιες οι αεροπορικές εταιρείες και οι μεγαλύτεροι πράκτορες, όπως το Expedia ή το Orbiz. Κάποιες φορές, τα απολύτως φτηνότερα εισιτήρια διατίθενται μόνο σε μικρούς ταξιδιώτικούς πράκτορες, τους οποίους το Google Flights δεν περιλαμβάνει.
  • Περιλαμβάνει μη διαθέσιμα εισιτήρια: μια στο τόσο, το Flights θα σου δώσει μια τιμή αλλά, όταν πατήσεις για να κάνεις κράτηση, θα δεις πως είτε η τιμή έχει αλλάξει, είτε η πτήση δεν είναι διαθέσιμη. Το φαινόμενο ονομάζεται «ghosting» και συμβαίνει κάποιες φορές, όταν το εισιτήριο ήταν διαθέσιμο μέχρι πριν λίγο, αλλά δεν υπάρχει.

Λοιπόν, μην περιμένεις. Το Google Flights μπορεί να σου βρει εισιτήρια σε τιμές «σκότωμα» για να πας, τόσο στα μέρη που ήθελες πάντα να επισκεφθείς, όσο και σε μέρη που δε φανταζόσουν ποτέ πως θα πήγαινες!

Μάλιστα, έχει και λειτουργία παρακολούθησης κατά την οποία επιλέγεις να παρακολουθείς μια συγκεκριμένη πτήση και σε ειδοποιεί με e-mail όταν ανακαλύψει χαμηλότερη τιμή.