8
Ψυχαγωγία

Έτσι λειτουργεί το νέο YouTube

Έτσι λειτουργεί το νέο YouTube
Το YouTube (στην mobile του έκδοση) ανανεώθηκε προσθέτοντας μεταξύ άλλων νέα εργαλεία και gestures. Μάθε πώς ακριβώς λειτουργεί και απόλαυσε τα αγαπημένα σου βίντεο.

Για σκέψου, για λίγο, πόσα χρόνια γνωρίζεις το YouTube; Εκτός κι αν είσαι από 22 και κάτω, οπότε πιθανότατα το YouTube υπάρχει από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου, για όλους τους υπόλοιπους αυτό δεν ισχύει ούτε κατά διάνοια. Το YouTube υπάρχει από το 2005 και ανήκει στη Google από το 2006. Κι όμως, εδώ και αρκετά χρόνια, δε μπορούμε να διανοηθούμε το Internet χωρίς το YouTube. Θυμάσαι πως ήταν στην αρχή, που στο YouTube έβρισκες μόνο μικρά χαζά βιντεάκια με διάρκεια μέχρι 10 λεπτά;

To YouTube λοιπόν είναι μαζί μας εδώ και πολλά χρόνια, και από τότε δεν έχει σταματήσει να ανανεώνεται. Πρόσφατα ανανέωσε το app του για smartphones και του έβαλε καινούρια κόλπα, γιατί πλέον όλοι χρησιμοποιούν το YouTube και οι αρχαιολόγοι του μέλλοντος θα αναρωτιόνται για όλα αυτά τα εκατομμύρια terabytes δεδομένων σε άκυρα βίντεο. Λοιπόν, τώρα έχεις καλύτερο τρόπο χειρισμού του app, μαζί με gestures αλλά και προτεινόμενες λειτουργίες.

Τα πρώτα είναι το κουμπάκι των υποτίτλων και το κουμπάκι του autoplay, τα οποία μετακομίζουν μέσα στο player. Οι ιθύνοντες του YouTube πιστεύουν πως αυτή η θέση κάνει την όψη του player πιο απλή ενώ και οι λειτουργίες αυτές θα δουλεύουν πιο γρήγορα.

Επίσης θα μπορείς να μπαίνεις σε full screen κάνοντας swipe up (τράβηγμα προς τα πάνω) και να βγαίνεις από το full screen mode κάνοντας swipe down (τράβηγμα προς τα κάτω). Επίσης μπορείς να αλλάξεις την ένδειξη του χρόνου αναπαραγωγής από το πόση ώρα παίζει σε πόση ώρα απομένει, απλά πατώντας πάνω στην ένδειξη του χρόνου.

Άλλη μια προσθήκη είναι το ότι το app τώρα θα σου εμφανίζει προτάσεις, για παράδειγμα να περιστρέψεις το κινητό σου κατά 90° για να μπεις σε full screen ή να βάλεις το VR headset που έχεις (αν έχεις), για καλύτερη εμπειρία σε βίντεο που το υποστηρίζουν. Αυτά για την ώρα, αν και έρχονται και άλλες προτάσεις στο μέλλον.

Αυτά είναι όλα! Ναι, η αλήθεια είναι πως δε μιλάμε για καμία ριζοσπαστική αλλαγή, ούτε οι υπεύθυνοι του YouTube τις παρουσίασαν ως τέτοιες. Είναι απλά μερικές αλλαγές που ίσως κάνουν τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη, μιας και, είπαμε, το YouTube είναι ένα πράγμα το οποίο πλέον έχει βρει τη θέση του στην καθημερινότητά μας.