4
Υγεία & Fitness

Έχεις συμπτώματα; Το Internet κάνει τη διάγνωση

Έχεις συμπτώματα; Το Internet κάνει τη διάγνωση
Η βάση δεδομένων Esagil είναι ένα πρώτο βήμα πριν τον γιατρό. Πρόκειται για μια μεγάλη βάση δεδομένων με συμπτώματα και ασθένειες, τα οποία σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα εξετάσεων μπορούν να παράξουν online διαγνώσεις.

Ο ερχομός του Internet στη ζωή μας άλλαξε ριζικά κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες. Σήμερα όλο και περισσότεροι ψωνίζουν online, οργανώνουν ταξίδια μέσω του διαδικτύου, κάνουν ακόμα και νέες γνωριμίες μέσω του Internet. Γιατί λοιπόν και η πρώτη διάγνωση μιας πιθανής ασθένειας να μην γίνεται online;

Το Esagil είναι μία μεγάλη βάση δεδομένων με συμπτώματα και ασθένειες και αποτελεί το πρώτο βήμα πριν την επίσκεψη στο γιατρό. Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι ότι τα δεδομένα της βάσης σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα εξετάσεων αίματος ή ούρων μπορούν να παράξουν online διαγνώσεις καθώς και να σε κατευθύνουν ως προς τα κατάλληλα φάρμακα και θεραπείες.

Πρόκειται για ένα έξυπνο δωρεάν εργαλείο που δημιουργήθηκε έπειτα από έρευνες πολλών ετών για να προσφέρει μια πρώτη βοήθεια τόσο στο ευρύ κοινό όσο και στους επαγγελματίες υγείας και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την εξέταση του γιατρού. Έχει πάρει την ονομασία σου από τον Esagil-kin-apli, έναν διάσημο αρχαίο εμπειρογνώμονα από τη Βαβυλώνα ο οποίος και δημοσίευσε για πρώτη φορά διαγνωστικό βιβλίο.

Πως το χρησιμοποιώ;

Με το που μπεις στη σελίδα θα σου ζητηθεί να επιλέξεις τα δεδομένα που θέλεις να εισάγεις. Συμπτώματα, αποτελέσματα ανάλυσης αίματος ή ούρων; Αν θέλεις να εισάγεις συμπτώματα, πρέπει να επιλέξεις πολύ προσεκτικά ένα σύμπτωμα ή ένα σύνολο συμπτωμάτων ανά διαθέσιμο πεδίο. Όσο πιο προσεκτική είναι η επιλογή σου, τόσο πιο ακριβή θα είναι και τα αποτελέσματα που θα λάβεις.

Στην περίπτωση που θες να εισάγεις αποτελέσματα εξετάσεων, αφού κάνεις κλικ στην επιλογή ανάλυση αίματος ή ούρων, στη συνέχεια θα χρειαστεί να συμπληρώσεις μόνο τις μετρήσεις που δεν είναι σε φυσιολογικά επίπεδα με βάση πάντα τις εξετάσεις σου. Να θυμάσαι ότι οι εξετάσεις αίματος μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, το φύλο, τη περιοχή ή τη χώρα, τα πρότυπα, τα εργαστήρια και τις ιατρικές μεθόδους. Επίσης, ότι σε ορισμένες περιπτώσεις απλοί παράγοντες όπως η διατροφή, η λήψη ορισμένων φαρμάκων ή η αφυδάτωση, μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εξετάσεών σου και συνεπώς της διάγνωσης. Γι’ αυτό και τα αποτελέσματα πρέπει να εξετάζονται υπό την επίβλεψη ενός εξειδικευμένου γιατρού που να γνωρίζει το ιστορικό του ασθενούς.

Αφού συμπληρώσεις όλα τα δεδομένα σου, πάτα την επιλογή «Diagnosis». Μέσα στο ορθογώνιο κουτί θα εμφανιστεί ένα σύνολο πιθανών ασθενειών που ταιριάζουν με τα συμπτώματα που έχεις επιλέξει. Στη συνέχεια μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες και θεραπείες σχετικές με την ασθένεια αλλά και προτάσεις για ειδικά κέντρα περίθαλψης σε όλο τον κόσμο.