14
Πολίτης του Σήμερα

Ήρθαν τα ηλεκτρικά καροτσάκια

Ήρθαν τα ηλεκτρικά καροτσάκια
Μετά τα ηλεκτρικά πατίνια και τα ηλεκτρικά ποδήλατα, ήρθαν τα ηλεκτρικά καροτσάκια που θα βοηθήσουν τους γονείς να ανεβαίνουν τις… ανηφοριές.

Τον τελευταίο καιρό η τάση στην κίνηση είναι η ηλεκτροκίνηση! Ρίξε μια ματιά γύρω σου και θα το δεις· έχουμε γεμίσει ηλεκτρικά οχήματα: ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά πατίνια, ηλεκτρικά ποδήλατα… ο ηλεκτρισμός περνά μια δεύτερη νιότη, ίσως μεγαλύτερη και πολύ πιο σημαντική από την εποχή που εμφανίστηκε στον κόσμο για να τον φωτίσει και να τον ζεστάνει.

Από όλη αυτή την… ηλεκτρομανία, δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι περίεργες εφευρέσεις. Μια από αυτές σου παρουσιάζουμε σήμερα. Το ηλεκτροκίνητο… καροτσάκι μωρού.

Το eStroller δεν είναι το αποκύημα της φαντασίας κάποιου τρελού εφευρέτη, αλλά βγήκε κατ’ ευθείαν από τα εργαστήρια της εταιρείας Bosch!

Το eStroller ενσωματώνει πολλή από την τεχνολογία που παράγει η Bosch και χρησιμοποιεί δύο ηλεκτροκινητήρες για την προώθηση. Ταυτοχρόνως διαθέτει και μπόλικους αισθητήρες έτσι ώστε να καταλαβαίνει που πηγαίνεις, να βλέπει τη διαδρομή και την επιφάνεια του εδάφους, για να μπορεί να βοηθά στη μετακίνηση. Έτσι, θα βοηθήσει το σπρώξιμο στην ανηφόρα, θα φρενάρει στις κατηφοριές, αλλά και θα κρατά την πορεία ευθεία και σταθερή σε ανώμαλο έδαφος ή σε επιφάνειες με κλίση. Ακόμη θα σταματήσει το καρότσι αν σου φύγει και θα το αποτρέψει ακόμη και από το να το πάρει ο αέρας ή η κατηφόρα!

Τα κόλπα της Bosch δεν σταματούν εδώ, όμως – λες και όλα αυτά δεν είναι αρκετά εντυπωσιακά. Οι μπαταρίες του eStroller μπορούν να σπρώξουν το… όχημα για 15 περίπου χιλιόμετρα. Αν αυτό δεν σου αρκεί, όμως, οι μπαταρίες που έβαλε η Bosch είναι ίδιες με αυτές των επαναφορτιζόμενων εργαλείων της εταιρείας (τρυπάνια, σέγες, τριβεία και λοιπά), επομένως αν θες, μπορείς απλά να πάρεις μαζί σου και τη μπαταρία από το δραπανοκατσάβιδο και από τη σέγα και να πας βόλτα το μπόμπιρα για 30 χιλιόμετρα. Αν έχεις τόσο κουράγιο.

Προφανώς, ακόμη και αν τελειώσουν οι μπαταρίες, μπορείς απλά να σπρώξεις το eStroller σαν κανονικό καρότσι, με λίγη περισσότερη αντίσταση.

Η Bosch έχει εφοδιάσει το eStroller και με θύρα USB για φόρτιση αλλά και με Bluetooth για να ελέγχεις τη φόρτιση της μπαταρίας αλλά και να σημάνει συναγερμό, αν κάποιος προσπαθήσει να κλέψει το καρότσι.

Η Bosch, πιστή στις παραδόσεις της, δεν πρόκειται να αρχίσει να πουλάει καρότσια, όμως. Αντιθέτως θα πουλάει την πλατφόρμα σε εταιρείες που ήδη κατασκευάζουν καρότσια, ώστε να προσαρμόσουν τα δικά τους μοντέλα κατά το δοκούν. Τα πρώτα δείγματα θα τα δούμε από τη Σουηδική Emmaljunga, η οποία θα κυκλοφορήσει το πρώτο καρότσι βασισμένο στην πλατφόρμα eStroller κάποια στιγμή μέσα στο επόμενο έτος.