7
Τεχνολογία

Ήρθε το νέο… γραφείο!

Ήρθε το νέο… γραφείο!
Καιρός να ανανεώσεις τις εφαρμογές γραφείου που χρησιμοποιείς εδώ και χρόνια. Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το Office 2019, την πιο διάσημη σουίτα εφαρμογών γραφείου.

Η Microsoft κυκλοφόρησε και επίσημα τη νέα σουίτα Office 2019 για Windows και Mac και εσύ ήρθε η ώρα να ανανεώσεις τις εφαρμογές γραφείου που χρησιμοποιείς εδώ και χρόνια.

Η αναβάθμιση φέρνει στοιχεία που η εταιρία είχε ήδη προσθέσει στην Office 365 υπηρεσία της εδώ και χρόνια.

Το Office 2019 απευθύνεται σε ιδιώτες ή επιχειρήσεις που δεν έχουν εγγραφεί στο Office 365 και φέρνει αναβαθμίσεις σε Word, Power Point, Excel, Outlook, Project, Publisher, Access και Visio. Στο Office 2019 έρχονται νέα χαρακτηριστικά γραφίδας με ευαισθησία στην πίεση και εφέ κλίσης. Στο PowerPoint θα μπορείς να δημιουργήσεις κινηματογραφικές παρουσιάσεις με τα Morph και Zoom, αλλά και να προσθέσεις ομαλή κίνηση σε όλες τις διαφάνειές σου με τη λειτουργία Μεταμόρφωση. Επιπλέον στη διάθεσή σου έχεις 11 νέα γραφήματα για να απεικονίσεις τα δεδομένα σου.

Στο Excel υπάρχουν νέες δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων, νέα διαγράμματα και νέες συναρτήσεις όπως οι TEXTJOIN, CONCAT, IFS και πολλές άλλες. Στο Word υπάρχουν εργαλεία εκμάθησης όπως το Read Aloud και το Text Spacing, λειτουργία φωνητικής ανάγνωσης, ενώ σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις μαθηματικές εξισώσεις, χρησιμοποιώντας τη σύνταξη LaTeX.

Σε γενικές γραμμές η συνολική λειτουργία του Office θα είναι βελτιωμένη τόσο για τον τοπικό χρήστη όσο και για έναν διαχειριστή server. Με την κυκλοφορία του Office 2019 φαίνεται ότι η Microsoft συνειδητοποιεί πως δεν είναι όλοι οι χρήστες των προϊόντων της έτοιμοι να βασιστούν σε απόλυτο βαθμό στο cloud για τις καθημερινές εργασίες τους και πολλοί είναι ακόμα εκείνοι που προτιμούν να εργαστούν τοπικά, στον προσωπικό τους υπολογιστή. Φυσικά οι cloud χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν πλήρως τις υπηρεσίες του Office 2019.

Παρόλο που η Microsoft δήλωσε ότι το Office 2019 δεν θα έχει ενημερωμένες λειτουργίες στο μέλλον, η εταιρεία δεσμεύεται για μια ακόμα κυκλοφορία μελλοντικά. Αυτό σημαίνει ότι μια άλλη σουίτα του Office θα κυκλοφορήσει μέσα σε λίγα χρόνια, παρόλο που η Microsoft θα συνεχίσει να προτιμά την υπηρεσία Office 365 που βασίζεται σε cloud.