7
Τεχνολογία

Απομακρυσμένη διαχείριση τηλεφώνου. Πώς γίνεται!

Απομακρυσμένη διαχείριση τηλεφώνου. Πώς γίνεται!
Φίλοι και γνωστοί σου ζητάνε να τους βοηθήσεις με τις ρυθμίσεις του κινητού τους; Δες πώς μπορείς όχι να τους καθοδηγήσεις, αλλά να διορθώσεις εσύ ο ίδιος το πρόβλημα απομακρυσμένα. Remote troubleshooting στην πράξη με άλλα λόγια. Εάν δεν τα καταφέρεις φυσικά, υπάρχει και το G Service.

Μήπως είσαι εσύ ο «κομπιουτεράκιας», ο άνθρωπος τον οποίο παίρνουν τηλέφωνο όλοι οι γνωστοί, συγγενείς και φίλοι, για να τους φτιάξει τον υπολογιστή, το κινητό, ακόμη και τα… κανάλια στην τηλεόραση; Τότε… συγχαρητήρια, αυτό εδώ το άρθρο μπορεί και να σου φανεί χρήσιμο.

Αν ανήκεις στην ως άνω κατηγορία, τότε σίγουρα θα ξέρεις το TeamViewer και το Remote Desktop, καθώς και άλλους τρόπους για να κάνεις ρυθμίσεις εξ αποστάσεως σε υπολογιστές. Το ξέρεις, όμως, ότι τώρα μπορείς να κάνεις το ίδιο και σε smartphones;

Το app το οποίο πρέπει να γνωρίσεις δεν είναι άλλο από το… TeamViewer QuickSupport!

Το TeamViewer QuickSupport δεν είναι, σε καμία περίπτωση, το μοναδικό τέτοιο app, είναι όμως το καλύτερο! Σου επιτρέπει να δεις και να ελέγξεις κάποιο smartphone εξ αποστάσεως, είναι εύχρηστο και βέβαια είναι δωρεάν! Επίσης κυκλοφορεί τόσο για Android όσο και για iPhones.

Προφανώς το QuickSupport θα πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο στο smartphone το οποίο θα βοηθήσεις, επομένως οι πρώτες σου οδηγίες θα πρέπει να είναι το πώς το εγκαθιστούμε στη συσκευή. Εσύ, από την άλλη πλευρά, μπορείς να κάνεις την υποστήριξη εξ αποστάσεως είτε μέσω smartphone, είτε από υπολογιστή desktop (ή laptop) ή ακόμη κι από κάποιον browser! Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η πλήρης έκδοση, το TeamViewer Remote Control – ή να πας στη διεύθυνση https://start.teamviewer.com.

Η διαδικασία του remote support είναι παρόμοια με αυτήν ενός υπολογιστή: αυτός που ζητά βοήθεια θα πρέπει να ανοίξει το app και να σου δώσει τον κωδικό που θα του εμφανίσει το QuickSupport. Αυτό θα πρέπει να γίνει είτε μέσω τηλεφωνήματος είτε μηνύματος. Μάλιστα, το app έχει ειδικό πλήκτρο για αποστολή του κωδικού.

Από τη στιγμή που ξεκινήσει η σύνδεση, ο κάτοχος του smartphone θα βλέπει το κινητό του να κάνει πράγματα, καθώς εσύ δίνεις εντολές και το καθοδηγείς, σαν να έχει καταλάβει τη συσκευή κάποιο… κακό πνεύμα. Εσύ, από την άλλη, θα έχεις στη διάθεσή σου την οθόνη του κινητού, αλλά και στοιχεία όπως το πόση μνήμη είναι διαθέσιμη, πόσο δουλεύει ο επεξεργαστής, πόσος χώρος υπάρχει διαθέσιμος στον δίσκο του κινητού, ενώ υπάρχει και λειτουργία chat για να μιλήσεις με τον κάτοχο. Βέβαια, η σύνδεση μπορεί να διακοπεί και από τις δύο πλευρές.

Άλλες επιλογές

Στα iPhone, μπορείς να βρεις την επιλογή screen sharing πλέον και το FaceTime, επομένως μπορείς να κάνεις το ίδιο απλώς πατώντας το Share My Screen, επιλογή που θα βρεις κάτω από το Share Content.

Εκτός αυτού, υπάρχουν και άλλα apps, αν για κάποιον λόγο δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το TeamViewer, όπως το Vysor ή το AnyDesk, τα οποία είναι κι αυτά απλά και κάνουν τη δουλειά αξιοπρεπώς. Τώρα έχεις τα κατάλληλα εργαλεία, λοιπόν, ακόμη και να φτιάξεις τις ρυθμίσεις του κινητού του πατέρα σου ή της… γιαγιάς σου, ακόμη κι αν βρίσκονται στο χωριό. Βασική προϋπόθεση βέβαια είναι μια γρήγορη mobile σύνδεση, σαν το 5G της COSMOTE για παράδειγμα. Δες τα προγράμματα εδώ.