4
Υγεία & Fitness

Ασκήσου σωστά με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Ασκήσου σωστά με τη βοήθεια της τεχνολογίας
Δεν έχεις χρόνο για γυμναστήριο; Κανένα πρόβλημα. Αυτή η έξυπνη μπάλα γυμναστικής θα σε βοηθήσει να χάσεις πόντους και λίπος.

Λοιπόν, τώρα που τελείωσε και επισήμως το καλοκαίρι, το πήρες απόφαση πως θα ξεκινήσεις γυμναστική. Ποιος έχει όρεξη, όμως, να τρέχει τώρα σε γυμναστήρια. Τι πιο βαρετό από το να πηγαίνεις σε μια αίθουσα, μαζί με άλλους και να τρέχεις σε ένα διάδρομο με θέα έναν καθρέφτη ή να σηκώνεις βαράκια και να μετράς επαναλήψεις.

Αν το γυμναστήριο δεν είναι για ‘σένα, ούτε όμως και θες (και μπορείς) να μετατρέψεις το σπίτι σου σε… αίθουσα βασανιστηρίων, με λάστιχα, βάρη, ποδήλατο, διάδρομο ή ό,τι άλλο πιστεύεις πως χρειάζεται, σου έχουμε τη λύση. Και η λύση ονομάζεται Smart Medicine Ball.

Μπορείς να επιλέξεις χρώμα και βάρος ενώ η έξυπνη αυτή μπάλα κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις, μια έκδοση στις 6 λίβρες δηλαδή περίπου 2,7 κιλά και μια στις 10 λίβρες, ήτοι 4,5 κιλά.

Εδώ όμως αρχίζουν τα ωραία. Γιατί η μπάλα έρχεται μαζί με ένα app για το smartphone σου, το οποίο όμως δεν θα αφήσεις στο τραπεζάκι, αλλά θα πρέπει να το βάλεις στον τοίχο (με το μαγνητικό κλιπ που περιλαμβάνει), ώστε η κάμερα να σε πιάνει και να σε καθοδηγεί ώστε να κάνεις τις ασκήσεις σωστά! Αυτός είναι και ένας από τους λόγους για τους οποίους οι μπάλες έχουν πολύ έντονο χρώμα: είναι για να μπορεί το app να τις ανιχνεύει και να καταλαβαίνει αν κάνεις σωστά την κάθε άσκηση ή αν… λουφάρεις!

Επίσης μπορείς να κάνεις το ίδιο χρησιμοποιώντας την smart TV σου αν έχεις. Η κάθε άσκηση παρακολουθείται και μέσω αισθητήρων που υπάρχουν κρυμμένοι μέσα στη μπάλα, ενώ το app έχει τη δυνατότητα να σου βγάζει πρόγραμμα για κάθε μέρα ή όσο συχνά θες.

Λοιπόν… τώρα δεν έχεις δικαιολογία! Θες να ρίξεις το λίπος; Παίξε μπάλα!