4
Υγεία & Fitness

Αυτό είναι το πιο μικρό activity tracker

Αυτό είναι το πιο μικρό activity tracker
... και έχει τη μορφή ενός δαχτυλιδιού. Το Motiv Ring είναι fitness, heart rate και sleep tracker σε ένα μικροσκοπικό «πακέτο».

Τα wearables – οι έξυπνες φορετές συσκευές – έχουν πλέον καθιερωθεί. Τα περισσότερα έχουν τη μορφή βραχιολιού (fitness bands) ή ρολογιού (smartwatches), ωστόσο παραμένουν ογκώδη και πολλές φορές είναι δύσχρηστα. Άλλωστε, δεν επιθυμούν όλοι να φορούν στο χέρι τους ένα πλαστικό αντικείμενο που να δονείται σε κάθε εισερχόμενη ειδοποίηση, ή να αποσπά την προσοχή με τα χρώματα και τα αντικείμενα να «χορεύουν» στην οθόνη τους. Μια πολύ καλή ιδέα για όλους αυτούς που θέλουν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα της τεχνολογίας στην καταγραφή της δραστηριότητας, αλλά δεν επιθυμούν ένα tracker μας έρχεται από την εταιρεία Motiv. Το ομώνυμο προϊόν είναι ένα έξυπνο δαχτυλίδι που φοράς στο χέρι και κυριολεκτικά ξεχνάς την παρουσία του. Είναι ελάχιστα πιο παχύ από ένα συνηθισμένο δαχτυλίδι και πλάτος ίσο με δύο κανονικά δαχτυλίδια (8mm). Μάλιστα, διατίθεται με φινίρισμα (ματ ροζ χρυσό και γκρι) που θυμίζει ένα κανονικό κόσμημα και έτσι, ελάχιστοι θα καταλάβουν ότι το Motiv κρύβει προηγμένη τεχνολογία μέσα του, παρακολουθώντας και καταγράφοντας ό,τι κάνεις.

Πρόκειται για το απόλυτο wearable από την άποψη ότι το φοράς και ξεχνάς την παρουσία του. Δεν χρειάζεται να αλληλεπιδράς μαζί του όπως με ένα smartphone. Όλες οι ρυθμίσεις και οι καταγραφές γίνονται μέσω του συνοδευτικού app.

Πώς λειτουργεί 

Το Motiv αναγνωρίζει την άσκηση που κάνεις (περπάτημα, τρέξιμο), ενώ μπορεί και παρακολουθεί τους καρδιακούς σου παλμούς χάρη στον μικροσκοπικό αισθητήρα που έχει ενσωματωμένο στο κάτω μέρος του (στην επιφάνεια που έρχεται μόνιμα επαφή με το δέρμα). Επίσης, είναι και ένας εξαιρετικός sleep tracker, με ακριβή αποτελέσματα μετρήσεων και κυρίως το ότι δεν το αντιλαμβάνεσαι ότι το φοράς όταν κοιμάσαι. Επίσης είναι αδιάβροχο, ενώ η μπαταρία του διαρκεί τρεις ημέρες και η φόρτιση πραγματοποιείται μέσω μαγνητικού φορτιστή επαφής.

Είναι διαθέσιμο σε επτά μεγέθη για να επιλέξεις αυτό που σε βολεύει καλύτερα και χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες παρακολουθεί χρόνο, είδος και ένταση δραστηριότητας, διάρκεια ύπνου, καρδιακούς παλμούς, θερμίδες, βήματα και απόσταση. Η επικοινωνία με το κινητό τηλέφωνο πραγματοποιείται μέσω Bluetooth και είναι συμβατό με iOS και Android.