16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Βάλε το Google Calendar στην καθημερινότητά σου

Βάλε το Google Calendar στην καθημερινότητά σου
Το Google Calendar δεν είναι απλά ένα ηλεκτρονικό ημερολόγιο, αλλά κάτι πέρα από αυτό και μπορεί να σε βοηθήσει να ρυθμίσεις την καθημερινότητά σου, ειδικά εάν είσαι πολυάσχολος. Ας δούμε μερικά tips & tricks για το εκπληκτικό αυτό εργαλείο.

Το Google Calendar είναι απλά το καλύτερο cloud ημερολόγιο. Εάν διαθέτεις Google ID (δηλαδή Gmail) το έχεις ήδη στη διάθεσή σου. Ας δούμε πώς μπορείς να το αξιοποιήσεις. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις, αφού μπεις στο Calendar (https://calendar.google.com/) είναι να δημιουργήσεις ένα νέο ημερολόγιο. Στην αριστερή στήλη, δίπλα στο Other Calendars υπάρχει ένα πλήκτρο με σύμβολο συν. Πάτα το και επίλεξε Create new calendar. Στην οθόνη που θα ακολουθήσει, μπορείς να του δώσεις κάποιο όνομα και να γράψεις μια μικρή περιγραφή. Αφού τελειώσεις, πατάς το Create calendar. Αφού επιστρέψεις στην κεντρική οθόνη του Calendar, θα το δεις στην αριστερή λωρίδα. Από εκεί μπορείς και να του δώσεις το δικό του χρώμα, για να το ξεχωρίζεις. Απλώς πατάς στο πλήκτρο με τις τρεις τελείες και θα δεις… χρώματα!

Αν θέλεις περισσότερες επιλογές, πατώντας τις τρεις τελείες και επιλέγοντας Settings and sharing θα δεις όλες τις ρυθμίσεις που έχει ένα ημερολόγιο στο Calendar, καθώς και επιλογές για να μοιραστείς το εν λόγω calendar, αν θες.

Τώρα, μπορείς να επιλέξεις να βλέπεις μόνο αυτό το ημερολόγιο πατώντας Display this only. Για κάθε ημέρα, μπορείς να δημιουργήσεις ένα συμβάν. Απλά πατάς επάνω σε μια ημέρα και το Calendar θα ανοίξει το πλαίσιο προσθήκης καταχώρισης. Θα πρέπει να γράψεις έναν τίτλο, να βάλεις τοποθεσία, ενώ έχεις και επιλογή για περιγραφή. Εκεί μπορείς να γράψεις την καταχώρισή σου, καθώς δεν υπάρχει όριο κειμένου. Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις και attachments, για παράδειγμα κάποια φωτογραφία. Μάλιστα, η περιγραφή έχει κανονικό «επεξεργαστή κειμένου» – δηλαδή δεν είναι ένα απλό ξερό text box – στο οποίο μπορείς να βάλεις bold, italics, να φτιάξεις λίστες με bullets, να εισάγεις links, να υπογραμμίσεις κείμενο και πολλά άλλα.

Ένα παράπλευρο καλό στην καταχώριση με αυτό τον τρόπο είναι πως, βλέποντας απλά το ημερολόγιο, βλέπεις μόνο τον τίτλο. Το κείμενο που έγραψες και που συνοδεύει την καταχώριση είναι αόρατο και εμφανίζεται μόνο εάν πατήσεις πάνω του! Αν κάποιος τύχει και το δει, λοιπόν, απλώς θα δει επικεφαλίδες.

Τώρα, όπως όλα τα calendars, έχει και την επιλογή να το στείλεις ή να το μοιραστείς με άλλους. Δεδομένου πως εκεί θα γράψεις τις προσωπικές σου σκέψεις ή τα πεπραγμένα της ημέρας, δεν βλέπουμε το λόγο που θα σε κάνει να θες να το μοιραστείς, αλλά σε κάθε περίπτωση, η επιλογή υπάρχει – και όχι μόνο για ολόκληρο το ημερολόγιο, αλλά και για μεμονωμένες καταχωρίσεις.