16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Βρες δουλειά ή κάποιον επαγγελματία

Βρες δουλειά ή κάποιον επαγγελματία
Είσαι freelancer; Ψάχνεις να προσλάβεις κάποιον επαγγελματία; Το Freelancer είναι αυτό που ψάχνεις.

Δεν μπορείς να βρεις δουλειά και έχεις αρχίσει να απογοητεύεσαι, ενώ τα έξοδα του μήνα τρέχουν; Ψάχνεις να βρεις τον ιδανικό επαγγελματία που θα σε εξυπηρετήσει άμεσα; Υπάρχει λύση, μπες στο Freelancer.com!

Σύμφωνα με έρευνες στις ΗΠΑ το 2016, 15,5 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν αυτοαπασχολούμενοι ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το 2020 ο αριθμός θα φτάσει τα 60 εκατομμύρια ή πάνω από το 40% του εργατικού δυναμικού των ΗΠΑ. Η άνοδος της freelance οικονομίας είναι γεγονός, με το συγκεκριμένο trend να έχει δυναμική παρουσία και στην Ελλάδα, αφού όλο και περισσότεροι ψάχνουν εναλλακτικές πηγές εισοδήματος, κυρίως λόγω των δύσκολων καιρών που διανύουμε. Γι’ αυτό, είτε αναζητάς να κερδίσεις μερικά extra χρήματα είτε επιθυμείς να μετατρέψεις το χόμπι σου σε full time δουλειά, υπάρχουν απίστευτα χρήσιμες πηγές στη διάθεσή σου.

Μία από αυτές είναι το Freelancer, η ιστοσελίδα που φέρνει σε επαφή εργοδότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Αν ψάχνεις για μεταφραστή, προγραμματιστή, web designer, ή δεκάδες άλλες ειδικότητες, το Freelancer σίγουρα θα σε βοηθήσει στην εύρεση επαγγελματία, ενώ θα καθορίσει τις λεπτομέρειες της συναλλαγής εύκολα και με ασφάλεια. Εκτός από την εύρεση επαγγελματία από κάποιον εργοδότη, το Freelancer μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ελεύθερους επαγγελματίες για να βρουν νέους πελάτες.

Ξεκινώντας

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις αρχικά είναι να δημιουργήσεις ένα προφίλ μέσα από το οποίο θα εξηγείς σε έναν εν δυνάμει πελάτη σου τους λόγους για τους οποίους πρέπει να σε εμπιστευθεί. Στη συνέχεια, μπορείς να ξεκινήσεις να ψάχνεις για projects που σε ενδιαφέρουν. Για καθένα απ’ αυτά βλέπεις την περιγραφή που έχει δώσει ο δημιουργός του, τα χρήματα που προσφέρει και το deadline του. Εσύ, στην προσφορά σου, μπορείς να δηλώσεις το αντίτιμο της υπηρεσίας σου καθώς και να εξηγήσεις τη διαδικασία υλοποίησης του project.

Αφού οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις προτάσεις τους, ο δημιουργός ενός project καλείται να επιλέξει τον ανάδοχο, γίνεται η ανάθεση και οι εργασίες ξεκινούν! Οι δύο πλευρές επικοινωνούν μέσω mails και μηνυμάτων και με την παράδοση, γίνεται και η πληρωμή. Στο τέλος της συνεργασίας, και οι δύο πλευρές καλό είναι να προβούν σε αμοιβαίες αξιολογήσεις, οι οποίες αποτελούν εξάλλου και «οδηγό» για μελλοντικά project.

Το site συνδέει, συνολικά, πάνω από 1,8 εκατομμύρια χρήστες, παγκοσμίως, σε πάνω από 234 χώρες και αποτελεί ένα από τα πάρα πολλά sites που απευθύνονται στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους λεγόμενους freelancers.