16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Γίνε αρχιτέκτονας στο άψε σβήσε

Γίνε αρχιτέκτονας στο άψε σβήσε
Εάν σκέφτεσαι να ανακαινίσεις ή να σχεδιάσεις από την αρχή το σπίτι σου, η τεχνολογία μπορεί να σε βοηθήσει. Το Planner 5D χρησιμοποιεί AI για να μετατρέψει ένα απλό 2D σχεδιάγραμμα σε τρισδιάστατο.

Θες να δεις το σπίτι σου σε τρεις διαστάσεις; Σκέφτεσαι να αλλάξεις το χώρο σου, να δοκιμάσεις νέες διατάξεις για τα έπιπλα, να αλλάξεις διαρρύθμιση, να κάνεις ανακαίνιση, αλλά η φαντασία σου δεν πηγαίνει τόσο μακριά; Το Planner 5D είναι αυτό που περίμενες!

Το Planner 5D είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμού για δημιουργία δισδιάστατων και τρισδιάστατων σχεδίων, τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επαγγελματίες. Η πραγματική δύναμη του προγράμματος είναι το ότι, μπορείς μεν να σχεδιάσεις το χώρο σου είτε σε δύο είτε σε τρεις διαστάσεις με γραμμές και γωνίες, αλλά μπορείς απλά να του δώσεις μια εικόνα με τη διάταξη του σπιτιού, ακόμη και από σκαναρισμένα αρχιτεκτονικά σχέδια, και το Planner 5D θα πάρει την εικόνα και θα «βγάλει» την ψηφιακή τρισδιάστατη απεικόνιση του χώρου αυτομάτως. Προφανώς μετά μπορείς να κάνεις όποιες χειροκίνητες διορθώσεις θέλεις, αλλά το βασικό τρισδιάστατο σχέδιο θα είναι έτοιμο.

Αφού έχεις περάσει το σχέδιο του σπιτιού που είτε έχεις είτε θα ήθελες να αποκτήσεις, μπορείς να ασχοληθείς με τις λεπτομέρειες. Το Planner 5D έχει μια τεράστια βιβλιοθήκη από αντικείμενα που μπορείς να προσθέσεις στα σχέδιά σου, από κουφώματα, πόρτες και παράθυρα, μέχρι τραπεζάκια, καναπέδες, πολυθρόνες, είδη υγιεινής, γραφεία, βιβλιοθήκες και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Υπάρχουν και φυτά για να διακοσμήσεις το χώρο αλλά και πολλές υφές τις οποίες μπορείς να δώσεις σε τοίχους και πατώματα. Και βέβαια, φωτιστικά, πρίζες, διακόπτες, βρύσες και λοιπά αξεσουάρ.

Αφού φτιάξεις το σπίτι (ή το δωμάτιο) των ονείρων σου, μπορείς να το μετατρέψεις σε 3D και να το δεις σε κάθε του λεπτομέρεια. Ουσιαστικά, μπορείς να μπεις μέσα στο σπίτι που δεν υπάρχει και να δεις με τα μάτια σου πως φαίνεται και αν σου αρέσει και – πολύ πιο σημαντικό – αν εξυπηρετεί! Γιατί μπορεί να έχεις όνειρο ζωής να βάλεις στο σαλόνι σου έναν πενταθέσιο καναπέ, η πραγματικότητα όμως μπορεί να είναι λίγο διαφορετική και να μη χωράει ούτε καν τριθέσιος.

Τέλος, μπορείς να μπεις στο site και να δεις – και προφανώς να πάρεις ιδέες – από δημιουργίες άλλων αρχιτεκτόνων και σχεδιαστών, από τις πολλές που υπάρχουν διαθέσιμες.