9
Αθλητισμός

Για κολλημένους με τη… μπάλα

Για κολλημένους με τη… μπάλα
Όλα έχουν γίνει πιο smart. Γιατί όχι και οι μπάλες ποδοσφαίρου; Οι νέες έξυπνες μπάλες λοιπόν, υπόσχονται να σε κάνουν… αστέρι των γηπέδων.

Έξυπνα ρολόγια, έξυπνες ρακέτες, έξυπνα πατίνια κι έξυπνα παπούτσια. Τι άλλο θα δούμε; Στον αθλητισμό η σύγχρονη τεχνολογία, πραγματικά διαπρέπει, αφού επιτρέπει την παρακολούθηση των επιδόσεων των αθλητών. Η νέα προσέγγιση δεν θέλει έξυπνα φορετά αξεσουάρ, αλλά να γίνουν πιο smart τα ίδια τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι μπάλες. Έξυπνες μπάλες με αισθητήρες έχουμε ξαναδεί από διάφορους κατασκευαστές. Μια εταιρεία ονόματι DribbleUp έχει διαφορετική προσέγγιση επί του θέματος, αφού η δική της μπάλα δεν έχει καθόλου «εμφυτευμένα» ηλεκτρονικά. Όλη η παρακολούθηση των παραμέτρων πραγματοποιείται μέσω της ειδικής εφαρμογής για iOS και Android αξιοποιώντας τους αισθητήρες του smartphone.

Το κινητό παρακολουθεί τις επιδόσεις σου

Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πολύ ενδιαφέροντα. Ο χρήστης τοποθετεί το κινητό του στο ειδικό stand που περιλαμβάνεται στο kit. Κατόπιν ανοίγει την εφαρμογή που έχει κατεβάσει και «δείχνει» την μπάλα στην κάμερα του κινητού. Το app κλειδώνει την μπάλα και ξεκινά η παρακολούθησή της. Στη συνέχει ξεκινά η προπόνηση. Ο χρήστης αρχίζει να πραγματοποιεί μια σειρά από ασκήσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες τις εφαρμογής. Οι οδηγίες αυτές παρουσιάζονται τόσο με εικόνα, όσο και με φωνή, ούτως ώστε να ξέρεις τι ακριβώς πρέπει να κάνεις. Όπως αντιλαμβάνεσαι το κινητό σου έχει μετατραπεί στον προσωπικό σου προπονητή, ο οποίος θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την τεχνική και τις επιδόσεις σου στις ντρίπλες, τα σουτ και ό,τι άλλο απαιτεί να ξέρει  ένας επίδοξος ποδοσφαιριστής.

Καθώς εξελίσσεσαι οι απαιτήσεις τις εφαρμογής γίνονται όλο και πιο απαιτητικές και στο τέλος κάθε άσκησης, μπορείς να λάβεις αναλυτικές πληροφορίες για το πως τα πήγες, πού χρειάζεσαι βελτίωση.

Η μπάλα είναι κατασκευασμένη από ειδικό υλικό, ενώ τα σύμβολα που είναι τυπωμένα στην επιφάνειά της είναι απαραίτητα για να αναγνωρίζεται από το app. Όπως γίνεται αντιληπτό, το app λειτουργεί μόνο με τη συγκεκριμένη μπάλα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε άλλη του εμπορίου.

Κλείνοντας να πούμε ότι η εταιρεία διαθέτει και την αντίστοιχη μπάλα του μπάσκετ που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.