7
Τεχνολογία

Για να μην χάνεις καμία ειδοποίηση

Για να μην χάνεις καμία ειδοποίηση
Τώρα όλοι μπορούν να βλέπουν τις ειδοποιήσεις του κινητού τους από τον υπολογιστή χάρη στη νέα λειτουργία των Windows 10. Μάθε πώς θα την αξιοποιήσεις.

Η Microsoft είναι μια εταιρεία που, όπως φαίνεται από τις κινήσεις της τα τελευταία χρόνια, δεν μένει κολλημένη σε τίποτε. Αν και προσπάθησε να μπει στο χώρο των smartphones με τα Windows Phone και την εξαγορά της Nokia, η προσπάθειά της αυτή απέτυχε παταγωδώς. Πλέον, φαίνεται να έχει αποδεχθεί πλήρως την ήττα της και να πηγαίνει σε μια εντελώς διαφορετική στρατηγική. Το σκεπτικό είναι πως, αφού δε μπόρεσες να τους κερδίσεις, βγάλε όλα τα apps και τις τεχνολογίες που ετοίμαζες, σε εκδόσεις και για Android και για iOS· μπορεί να μην κέρδισες τη μάχη του λειτουργικού συστήματος, μπορείς όμως να κερδίσεις τη μάχη των apps!

Κάπως έτσι έχει επιδοθεί σε μια τεράστια προσπάθεια να φτιάξει apps καλύτερα από όλων των άλλων, ακόμη και από την ίδια τη Google (για το Android) ή την Apple (για τα iPhones). Και βέβαια, μιας και τα Windows εξακολουθούν και είναι ο απόλυτος κυρίαρχος σε υπολογιστές desktop και laptop, φροντίζει να προσθέτει δυνατότητες ενοποίησης των λειτουργιών τους.

Πάνω σε αυτή τη στρατηγική, στις αρχές Ιουλίου η Microsoft ανακοίνωσε το notification mirroring για Windows 10, μέσω του app «Your Phone Companion» για συσκευές Android [https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.appmanager] και της αντίστοιχης εφαρμογής «Your Phone» στα Windows 10. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εγκαταστήσεις τις δύο εφαρμογές και να ακολουθήσεις τις απλές οδηγίες για τη σύνδεση.

Μόλις αυτή ολοκληρωθεί, θα μπορείς να βλέπεις όλες τις ειδοποιήσεις του κινητού σου στο κάτω δεξί μέρος του desktop των Windows, σαν όλες τις άλλες ειδοποιήσεις. Ανοίγοντας το «Your Phone», θα μπορείς να βλέπεις μηνύματα, ειδοποιήσεις αλλά και να έχεις πρόσβαση σε όλες τις πρόσφατες φωτογραφίες που έχεις τραβήξει με το smartphone!

Λοιπόν, μην το σκέφτεσαι. Αντί να ανοίγεις το κινητό σου, κάθε φορά που έρχεται ένα μήνυμα ή μια ειδοποίηση, τώρα μπορείς απλά να τα βλέπεις στο PC σου!