7
Τεχνολογία

Γιόρτασε γενέθλια online

Γιόρτασε γενέθλια online

Τι θα κάνεις στα γενέθλιά σου; Ποιο είναι το δώρο που θα κάνεις στον εαυτό σου, αν είσαι αναγκασμένος από τις συνθήκες να μείνεις κλεισμένος στο σπίτι; Ο… εορτασμός γενεθλίων ήταν δουλειά δύσκολη, ακόμη και σε παλαιότερες εποχές. Σήμερα το τι θα κάνεις στα γενέθλιά σου, μπορεί να φαίνεται… κουίζ για δυνατούς λύτες, αλλά έχεις πολλές επιλογές, έστω κι αν κάθεσαι μπροστά στον υπολογιστή σου.

Είπαμε πως είναι δύσκολο να μαζέψεις όλους τους φίλους σου σε ένα μέρος· εκτός των αντικειμενικών δυσκολιών, βέβαια, η πρακτική αυτή, πλέον, αντενδείκνυται. Τίποτε δε σε εμποδίζει, όμως, από το να κάνεις virtual γενέθλια! Λύσεις υπάρχουν και, αν είναι αρκετές για τηλεδιασκέψεις επαγγελματικής φύσεως, γιατί να μην είναι αρκετές για… πάρτι;

Τι χρειάζεσαι; Βασικά το μόνο που χρειάζεσαι είναι μια εφαρμογή τύπου Zoom (Messenger, Skype, κτλ). Όλα τα άλλα βρίσκονται!

Καλό θα είναι, βέβαια, οι συμμετέχοντες να γνωρίζονται και μεταξύ τους, αν δε θέλεις να αφήσεις μερικούς να κοιτάνε αμήχανα όλους τους άλλους. Θυμήσου, στη βιντεοκλήση δεν υπάρχει μπαλκόνι για να πάει ο πιο ντροπαλός, ούτε κάποιο… φυτό, για να περιεργαστεί αυτός που νιώθει άβολα. Επομένως διάλεξε τα γκρουπ των ατόμων που θα καλέσεις στο virtual πάρτι με προσοχή.

Αν θέλεις να… χαζέψεις για ώρες στο Internet, ακούγοντας διάφορα τραγούδια γενεθλίων, μαθαίνοντας trivia για τη χρονιά που γεννήθηκες, και πολλά άλλα ενδιαφέροντα, μπες στο 1happybirthday.com. Εκτός του ότι το site μπορεί να φτιάξει το δικό σου τραγούδι γενεθλίων, έχει και ένα σωρό mini games για να παίξεις!

Μήπως είσαι… μουσικός τύπος; Τότε μπορείς να μπεις στο mybirthdayhits.com και να δεις ποιο τραγούδι ήταν στο #1 στα charts τη μέρα που γεννήθηκες. Εκτός αυτού, βέβαια, μπορείς να δεις και όλα τα #1 τραγούδια, για όλες τις επόμενες χρονιές, στην ημερομηνία των γενεθλίων σου!

Από την άλλη, μπορεί να είσαι τύπος πιο… εξώκοσμος και διαστημικός! Και για ‘σένα, όμως, έχουμε το κάτιτις! Η NASA έχει δημιουργήσει ένα site, στο οποίο μπορείς να δεις τι είδε το διαστημικό τηλεσκόπιο Hubble την ημέρα των γενεθλίων σου, για κάθε χρονιά που κατέγραψε κάτι. Πλανήτες, αστέρια, ακόμη και ολόκληροι γαλαξίες βρίσκονται στη διάθεσή σου… αρκεί το Hubble να έστρεψε το βλέμμα του προς τα εκεί, τη μέρα που γεννήθηκες!

Ίσως ψάχνεις το τέλειο δώρο, όμως, είτε για τον εορτάζοντα εαυτό σου, είτε για τον εορτάζοντα φίλο σου. Μπες στο thebirthdaytimes.com και φτιάξε το δικό σου προσωπικό πρωτοσέλιδο εφημερίδας, για την ημέρα που γεννήθηκες! Εκτός του προφανούς, το site θα εμπλουτίσει το πρωτοσέλιδο με πραγματικές ειδήσεις, γεγονότα, φωτογραφίες, ακόμη και διαφημίσεις της ημέρας που γεννήθηκες!