80
COSMOTE Tips

Γυμνάσου σωστά με wearables

Γυμνάσου σωστά με wearables
Το GymWatch αντιλαμβάνεται μια πλήρη γκάμα κινήσεων, μετρώντας αν εκτελείτε μια άσκηση πολύ γρήγορα ή πολύ αργά, ενώ την ίδια στιγμή θα σας βοηθήσει να την εκτελέσετε με το σωστό τρόπο.

Οι wearable συσκευές κάνουν αισθητή την παρουσία τους, όχι μόνο χάρη στα νέα μοντέλα αλλά και στο γεγονός πως επεκτείνονται σε ακόμα περισσότερους κλάδους και δραστηριότητες. Μάλιστα, όπως φαίνεται, στο κοντινό μέλλον δεν θα έχουμε μόνο συσκευές και gadgets, αλλά το ενδιαφέρον θα μετατεθεί στη μόδα και στα ρούχα που φοράμε καθημερινά.

Σημειώνουμε ότι τόσο τα καταστήματα COSMOTE όσο και τα ΓΕΡΜΑΝΟΣ σού προσφέρουν μια πλειάδα από επιλογές σε fitness trackers και smartphones.

Επί του παρόντος, η βασική “αρένα” συναγωνισμού των wearables παραμένει το fitness και το tracking, με πληθώρα συσκευών που μετράνε τα βήματά σου, τις θερμίδες που καταναλώνεις, την απόσταση που έχεις διανύσει, ενώ αναλύουν και την ποιότητα του ύπνου σου, μετρώντας την κίνηση κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Υπάρχουν άπειρα fitness trackers και smartwatches. Το μέλλον όμως είναι συσκευές που όχι μόνο θα αντιλαμβάνονται τι ακριβώς κάνουμε, αλλά θα μπορούν να μας καθοδηγούν ώστε να το κάνουμε σωστά.

Η γερμανική εταιρεία GymWatch προχώρησε ένα βήμα πιο μακριά όσον αφορά στο τι μπορεί να προσφέρει μια τέτοια συσκευή. Πρόκειται για ένα wearable που θα δέσεις επάνω σου κατά τη διάρκεια της άσκησής σου, το οποίο όχι μόνο συλλέγει τα δεδομένα για όλες τις ασκήσεις που θα δοκιμάσεις, αλλά ταυτόχρονα σε βοηθάει να ασκηθείς.

Η συσκευή αντιλαμβάνεται μια πλήρη γκάμα κινήσεων και μπορεί να σου πει κατά πόσον εκτελείς μια άσκηση πολύ γρήγορα ή πολύ αργά, ενώ την ίδια στιγμή θα σε βοηθήσει να την εκτελέσεις με το σωστό τρόπο. Η πατενταρισμένη τεχνολογία του θα μετρήσει τη δύναμη που απαιτείται, την τεχνική και την ποιότητα της στάσης του σώματος για πάνω από 900 ασκήσεις – αριθμός που καλύπτει σχεδόν τα πάντα. Το ψηφιακό… coaching γίνεται με τη μορφή οπτικού και ηχητικού feedback, αν και θα χρειαστείτε ακουστικά για να μην ενοχλείς τους άλλους συναθλητές σου.

Το GymWatch συνδέεται με ένα mobile app, το οποίο είναι σημαντικό, μιας και δεν υπάρχει οθόνη στο ίδιο το wearable, οπότε θα πρέπει να τσεκάρεις το smartphone σου για τις ενδείξεις. Επιπλέον, οι χρήστες μπορούν να τσεκάρουν τα αποτελέσματα των προπονήσεών τους στο site της εταιρείας.

gymwatch-training-system-complete