4
Υγεία & Fitness

Γυμναστική μετά μουσικής

Γυμναστική μετά μουσικής
Ένα… σημαντικό πρόβλημα που έχουν όλοι όσοι γυμνάζονται είναι τι μουσική να ακούνε κατά τη διάρκεια. Ευτυχώς υπάρχουν έτοιμα apps που έχουν λύσει αυτό το πρόβλημα και σου προτείνουν την κατάλληλη μουσική ανάλογα με την άσκηση ή δραστηριότητα που κάνεις κάθε φορά.

Γυμνάζεσαι; Αν η απάντηση είναι ναι, τότε θα πρέπει να ξέρεις πως η μουσική μπορεί να σε βοηθήσει σημαντικά στο να έχεις καλύτερες επιδόσεις. Δεν είναι μύθος· πολλές επιστημονικές μελέτες το έχουν αποδείξει. Το ερώτημα, όμως, είναι: τι μουσική να ακούς. Και το δεύτερο ερώτημα: πως;

Η απάντηση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την προφανή: από το smartphone σου! Πως όμως θα ταιριάξει η μουσική με τη γυμναστική σου; Για αυτήν ακριβώς τη δουλειά, υπάρχουν αρκετά apps τα οποία αναλαμβάνουν να το κάνουν για ‘σένα.

Σου έχουμε διαλέξει τα καλύτερα!

Spotify

Πρόκειται για την πιο δημοφιλή υπηρεσία music streaming. Μάλιστα, μέχρι πέρυσι το Spotify είχε και λειτουργία Running, η οποία χρησιμοποιούσε το επιταχυνσιόμετρο του κινητού σου ώστε να συγχρονίζει τη μουσική με το ρυθμό του τρεξίματος. Δυστυχώς, όμως, η εταιρεία το κατάργησε στις αρχές του 2018. Ακόμα κι έτσι, όμως, το Spotify είναι ένα app με τεράστια βιβλιοθήκη και άπειρα playlists μέσα στην κατηγορία Workout ώστε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει.

Κατέβασέ το για Android και για iOS.

GYM Radio

Ένα από τα καλύτερα μουσικά apps για γυμναστήριο, το GYM Radio διαθέτει τρεις βασικές κατηγορίες: cardio, gym και hardcore, ανάλογα με το είδος της γυμναστικής που κάνεις. Μέσα στην κάθε κατηγορία θα βρεις πολλά διαφορετικά «κανάλια», με το καθένα να εστιάζει σε κάτι διαφορετικό, όπως το cross-fit channel, το fight channel, το pre-workout channel και πολλά ακόμα.

Κατέβασέ το για Android και για iOS.

Hit Your Run

Αυτό που κάνει το Hit Your Run να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως… είναι εντελώς δωρεάν. Μπορεί να μην είναι τόσο περιποιημένο όσο τα υπόλοιπα, αλλά μπορείς να διαλέξεις το ρυθμό που θες, αλλά και να δημιουργήσεις τις δικές σου playlists. Και, δυστυχώς, υποστηρίζει μόνο Android. Κατέβασέ το από εδώ.

Fit Radio

Εδώ έχουμε άλλη μια υπηρεσία / app, η οποία έχει ίσως την καλύτερη μουσική για τρέξιμο. Μπορείς να διαλέξεις το είδος της μουσικής που προτιμάς, ενώ διαθέτει και λειτουργία Coaching, στην οποία διαλέγεις το είδος της εκγύμνασης που θέλεις και αναλαμβάνει να σου προσφέρει τον προσωπικό σου γυμναστή, ο οποίος θα σου δίνει οδηγίες και ενθάρρυνση!

Κατέβασέ το για Android και για iOS.

RockMyRun

Αυτό το app έχει μια ιδιαιτερότητα: μπορεί να συγχρονίσει το ρυθμό της μουσικής με τα βήματά σου ή με τους παλμούς της καρδιάς σου, αυτομάτως! Μπορείς όμως να του θέσεις εσύ προτίμηση σε BPM και θα το κάνει και αυτό. Το εντυπωσιακό με αυτό το app είναι το ότι η θετική του επίδραση έχει επαληθευθεί και από ανεξάρτητους επιστήμονες, οι οποίοι βρήκαν πως το app μπορεί να αυξήσει το κίνητρο και την ευχαρίστηση κατά έως και 35%.

Κατέβασέ το για Android και για iOS.

Λοιπόν, εσύ τι προτιμάς; Να τρέχεις ακούγοντας κορναρίσματα ή γαυγίσματα σκύλων; Μήπως πας στο γυμναστήριο και απλά ακούς ό,τι βάλει το ραδιόφωνο ή ο γυμναστής από τα ηχεία; Ή μήπως θες να φτιάχνεις τις δικές σου playlists με το χέρι; Εμείς προτείνουμε κάτι πιο εξειδικευμένο.

Προφανώς, για όλα τα παραπάνω χρειάζεσαι ένα σύγχρονο smartphone Ρίξε μια ματιά για όλες τις νέες κυκλοφορίες στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ και COSMOTE, ενώ εδώ θα βρεις το κατάλληλο wearable ανάλογα με το στυλ σου.