7
Τεχνολογία

Δεν έχεις σήμα; Τι να κάνεις

Δεν έχεις σήμα; Τι να κάνεις
Δεν είναι μόνο η φωνή, είναι και τα data. Τι να τα κάνεις τα δεκάδες gigabytes εάν δεν πιάνεις σήμα; Σου δείχνουμε έξι τρόπους για να βελτιώσεις το σήμα στο κινητό σου τηλέφωνο.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να θες να πιάσεις σήμα στο κινητό και να μη μπορείς. Αν και τις περισσότερες φορές το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι πως η κάλυψη του δικτύου είναι κακή στην περιοχή, συχνά δεν φταίει το ίδιο το δίκτυο αλλά η δική σου συσκευή. Ειδικά αν οι άλλοι έχουν σήμα στην ίδια τοποθεσία, αλλά εσύ συνδέεσαι με… μηδέν G. Εννοείται ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να επιλέξεις COSMOTE, το σήμα της οποίας φτάνει παντού, ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ελλάδας. Δες εδώ τα διαθέσιμα πακέτα και συνέχισε το διάβασμα.

1. Ανοιγόκλεισε το Airplane mode

Ο πρώτος και πιο απλός τρόπος για να κάνεις το κινητό σου να αποσυνδεθεί από το δίκτυο και να επανασυνδεθεί, είναι να ενεργοποιήσεις το Airplane mode για λίγο και να το απενεργοποιήσεις. Στο Android απλά τραβάς το πάνω μέρος της οθόνης και στα Quick Settings θα υπάρχει αντίστοιχο εικονίδιο. Πάτα το Airplane mode, περίμενε 1-2 λεπτά για να αποσυνδεθούν τα πάντα και έπειτα ξαναπάτα το.

2. Επανεκκίνησε τη συσκευή

Η πατροπαράδοτη μέθοδος διόρθωσης προβλημάτων για όλους τους υπολογιστές: κάνε επανακκίνηση. Απλά κράτα το πλήκτρο του Power πατημένο μέχρι να βγει η επιλογή για επανεκκίνηση ή σβήσιμο της συσκευής. Πάτα επανεκκίνηση και περίμενε!

3. Βγάλε τη SIM

Άλλη μια παραδοσιακή μέθοδος επιδιόρθωσης προβλημάτων σύνδεσης. Βγάλε τη SIM ενώ το κινητό είναι αναμμένο! Για τα σύγχρονα smartphones, θα χρειαστείς το μικρό εργαλείο εξαγωγής SIM ή έναν λεπτό συνδετήρα. Αφού βγάλεις τη SIM, τσέκαρε για τυχόν βρωμιές που μπορεί να υπάρχουν στις επαφές της και, αν υπάρχουν, καθάρισέ τες με μια μαλακή γόμα (όχι μπλε). Έπειτα ξαναβάλε τη SIM στη συσκευή.

4. (Για iPhone) κάνε reset τα network settings

Η ίδια η Apple προτείνει το Reset Network Settings για προβλήματα σύνδεσης. Άνοιξε τα Settings, πήγαινε στο General, πάτα το About, εντόπισε το Reset και επέλεξε το… Reset Network Settings. Αφού επιβεβαιώσεις την επιλογή σου, το iPhone θα επανεκκινήσει, έχοντας κάνει reset σε όλες τις ρυθμίσεις σύνδεσης. Απλά θα πρέπει να ξανασυνδεθείς και στο Wi-Fi.

Ως τελευταία λύση, πάρε τηλέφωνο την υποστήριξη της Cosmote! Ναι, υπάρχουν προβλήματα τα οποία δεν λύνονται με απλή επανεκκίνηση ή reset ρυθμίσεων. Μπορεί για παράδειγμα να έχει πρόβλημα η συσκευή σου ή να έχει χαλάσει η SIM. Οι τεχνικοί θα σε βοηθήσουν!