7
Τεχνολογία

Δουλεύεις Teams; Βάλε αυτοματισμούς!

Δουλεύεις Teams; Βάλε αυτοματισμούς!
Με το νέο app, η Microsoft σου επιτρέπει να αυτοματοποιήσεις πράγματα που κάνεις καθημερινά στο δημοφιλές πακέτο τηλεργασίας.

Όλες οι στατιστικές δείχνουν μια σαφή μετατόπιση προς την τηλεργασία για τον χρόνο που μας πέρασε. Η Microsoft αναφέρει, μάλιστα, πως οι εργαζόμενοι από το σπίτι ξοδεύουν μια επιπλέον ώρα δουλειάς, σε σύγκριση με το γραφείο. Προφανώς, κανείς δε θέλει να δουλεύει περισσότερο, και ειδικά κάνοντας εργασίες ρουτίνας· αυτός είναι και ο λόγος που η Microsoft έχει επενδύσει σε ένα app το οποίο βοηθά στην αυτοματοποίηση πραγμάτων ρουτίνας. Αν δουλεύεις μέσω Teams, τότε ρίξε μια ματιά στο Power Automate app.

Flow designer

Το Power Automate σου επιτρέπει τη δημιουργία ροών αυτοματοποίησης διεργασιών με απλό τρόπο. Απλά επιλέγοντας παραμέτρους μέσω των drop-down menus, μπορείς να αυτοματοποιήσεις συνηθισμένες διεργασίες, ενώ μπορεί να βοηθήσει ακόμη και πεπειραμένους χρήστες. Υπάρχουν διαθέσιμα 50 templates πάνω στα οποία μπορείς να βασιστείς, ενώ σύντομα θα προστεθούν και περισσότερα. Προφανώς, μπορείς να διορθώσεις κάποιο flow πατώντας στο Edit.

Διαχείριση flows

Στην κεντρική σελίδα του Teams, το Power Automate έχει βάλει τον πιο απλό τρόπο για να διαχειριστείς τα flows, να τα ενεργοποιήσεις ή να τα απενεργοποιήσεις, να δεις με μια ματιά με ποιους τα μοιράζεσαι, τι είδη ροών έχεις και σε ποια Teams και ποια κανάλια λειτουργούν.

Στο app θα βρεις και tab διαχείρισης των εγκρίσεων, κάτι που έχει μεταφερθεί από την προηγούμενη έκδοση του Power Automate, και μέσω του οποίου μπορείς να διαχειριστείς όλες τις εγκρίσεις συγκεντρωτικά.

Templates, actions, triggers

Για την καλύτερη λειτουργία των flows, η Microsoft έχει προσθέσει και πολλά νέα templates πάνω στα οποία μπορείς να βασίσεις τα δικά σου flows, αλλά και triggers και actions για να χρησιμοποιήσεις στους αυτοματισμούς σου. Μάλιστα, προστίθενται συνεχώς καινούρια, έτσι ώστε να καλύπτουν περισσότερα σενάρια χρήσης. Σίγουρα κάποια από αυτά θα ταιριάζουν και σε εσένα!