6
Πολιτισμός

Δωρεάν πηγές γνώσης στο Internet

Δωρεάν πηγές γνώσης στο Internet
Η εποχή που ζούμε είναι ευκαιρία για remote learning για όλους. Παραθέτουμε τις καλύτερες δωρεάν πηγές στο Internet για να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου.

Καθώς το lock-down συνεχίζεται σε ολόκληρη την υφήλιο, όλο και περισσότερες πηγές γίνονται διαθέσιμες για τηλεκπαίδευση και εξ αποστάσεως μάθηση. Εκπαιδευτικές εταιρείες, πανεπιστήμια, οργανισμοί και ιδρύματα πάσης φύσεως έχουν αναπτύξει software και υπηρεσίες έτσι ώστε να κάνουν τη μετάβαση στο remote learning πιο εύκολη για όλους, αλλά και να βελτιώσουν το παρεχόμενο υλικό.

Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε πάμπολλες πηγές εκπαιδευτικού υλικού και παρουσιάζουμε ένα ελάχιστο δείγμα από τις καλύτερες εξ αυτών. Οφείλουμε να σημειώσουμε πως ήδη το διαθέσιμο on-line υλικό φτάνει τις εκατοντάδες πηγές ενώ ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά. Η λίστα μας δεν είναι η απόλυτη λίστα αλλά μια ενδεικτική λίστα με αυτά που βρήκαμε εμείς ως τα πιο αξιόλογα προγράμματα τηλεκπαίδευσης.

Encyclopaedia Brittanica

Η κορυφαία εγκυκλοπαίδεια έχει δημιουργήσει Launch Packs τα οποία προσφέρει σε σχολεία και μαθητές, με θέματα που περιλαμβάνουν τις θετικές επιστήμες και τις κοινωνικές σπουδές. Υπάρχει υλικό για διάφορα επίπεδα.

General Motors

Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανεβάσει στο YouTube μια ολόκληρη σειρά πάνω στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με στόχο την εκπαίδευση STEM και για ηλικίες 7-13!

Maths Chase

Το site προσφέρει μαθησιακά παιχνίδια σχεδιασμένα για την ανάπτυξη μαθηματικών δεξιοτήτων. Μεταξύ αυτών βρίσκουμε παιχνίδια για την προπαίδεια, πρόσθεση, αφαίρεση, διαίρεση, μονά και ζυγά και πολλά άλλα.

Pilot Light

Το Pilot Light είναι ένα κέντρο εκπαίδευσης διατροφής, το οποίο έχει δημιουργήσει μια σελίδα με μαθήματα μαγειρικής για γονείς και παιδιά, μέσω των οποίων διδάσκονται έννοιες διατροφής, μαγειρικής και φαγητού.

LEGO

Η γνωστή εταιρεία παιχνιδιών έχει δημιουργήσει μια σελίδα με υλικό για όλη την οικογένεια, με στόχο να προωθήσει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία στο σπίτι.

Girls Who Code

Αν θες να μάθεις προγραμματισμό, στο Girls Who Code θα βρεις δωρεάν μαθήματα με εβδομαδιαίες ασκήσεις και θέματα για το σπίτι.

SAM Labs

Εδώ θα βρεις δωρεάν υλικό για εκπαίδευση STEAM. Πάνω από 50 έτοιμα μαθήματα σε περιμένουν για να ασχοληθείς, 10 δραστηριότητες για παιδιά και 11 μαθήματα με απλά υλικά.

Google Read Along

Η Google έχει έτοιμο ένα app για να διδάξει ανάγνωση! Χρησιμοποιεί αναγνώριση φωνής και παρέχει οπτική και ακουστική ανάδραση για καλύτερη κατανόηση.

Technovation

Εδώ θα βρεις ένα κανάλι στο YouTube με πραγματικά άπειρο περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων και βίντεο για δραστηριότητες και κατασκευές στο σπίτι.

WaveLF

Το WaveLF είναι μια πλατφόρμα στην οποία διδάσκουν… φοιτητές! Οι φοιτητές παρέχουν δωρεάν μαθήματα πάνω σε θέματα στα οποία έχουν πάθος και προορίζονται για μαθητές γυμνασίου και λυκείου.

Carnegie Mellon

Το πασίγνωστο πανεπιστήμιο έχει δημιουργήσει μια σειρά πάνω στην επιστήμη των υπολογιστών, η οποία είναι ανοιχτή σε μαθητές και περιλαμβάνει δύο επίπεδα δυσκολίας.

National Geographic

Το National Geographic έχει δημιουργήσει υλικό για μαθήματα, παρουσιάσεις και σημειώσεις για καθηγητές. Εκτός αυτού, όμως, έχει και live events στα οποία οι μαθητές και οι ενήλικοι μπορούν να κάνουν ερωτήσεις!