80
COSMOTE Tips

Είσαι φαν του Star Wars; Δες το πρώτο trailer του Episode 8

Είσαι φαν του Star Wars; Δες το πρώτο trailer του Episode 8
Μετά το “ορεκτικό” του Rogue One που προβλήθηκε στους κινηματογράφους τα περασμένα Χριστούγεννα, πλησιάζει όλο και περισσότερο η ώρα για το “κύριο πιάτο”, το οποίο δεν είναι άλλο από την 8η ταινία της κύριας ακολουθίας του Star Wars, με τίτλο “The Last Jedi”.

Η προηγούμενη ταινία, το “The Force Awakens”, μας άφησε με περισσότερα ερωτηματικά παρά απαντήσεις για το – σεναριακό – μέλλον του Star Wars, ενώ δεν έλλειψαν και οι ανατροπές, τόσο σεναριακές όσο και κανονικές. Για παράδειγμα, ο θάνατος του Han Solo, ήταν κάτι που ξάφνιασε πολλούς, αν και τα hints του Harrison Ford πριν την πρεμιέρα ήταν πολλά. Το μεγαλύτερο ερωτηματικό που πλανάται πάνω από τα κεφάλια όλων, όμως, έχει να κάνει με τη Rey και τη σχέση της με τη Leia και τον Luke. Τα σενάρια που έχουν ακουστεί από την προβολή του Episode VII είναι… πρακτικά όλα! Ό,τι πιθανός συνδυασμός, ερμηνεία και εικασία θα μπορούσε να έχει γίνει, έχει γίνει! Τα chat rooms και τα forums έχουν gigabytes συζητήσεων επί του θέματος, οπότε κάθε σενάριο έχει αναλυθεί.

Εδώ έρχεται να “κουμπώσει” και το trailer του Episode VIII που κυκλοφόρησε, το οποίο ρίχνει λίγο (ελάχιστο) φως: βλέπουμε τη Rey να… εκπαιδεύεται ως jedi από τον ίδιο τον Luke! Σε αυτό πρόσθεσε και την ατάκα που ακούγεται να λέει ο Luke στο τέλος του trailer, “it’s time for the jedi to end”, αλλά και, προφανώς, τον ίδιο τον τίτλο της ταινίας – the last jedi – και έχετε όλα τα συστατικά για το μεγαλύτερο… cliffhanger όλων των εποχών!

Πολλά τα ερωτηματικά

Ποιος είναι ο “τελευταίος jedi”; Τι θα γίνει με τον Luke, που είναι επισήμως jedi; Πως αυτό συνδέεται με το μέλλον της Leia, η οποία μπορεί να είναι δίδυμη αδερφή του Luke, μπορεί να έχει την ίδια “δυναμική” όσον αφορά τη “Δύναμη”, αλλά jedi δεν είναι; Και πως αυτό συνδέεται με το μάλλον δυσοίωνο μέλλον του χαρακτήρα, δεδομένου πως η Carrie Fisher, η ηθοποιός που ενσάρκωνε τη Leia, απεβίωσε λίγες μέρες μετά την πρεμιέρα του “Rogue One”;

Τουλάχιστον, η Carrie είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματα του “Last Jedi” πολύ πριν το θάνατό της, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε στη μεγάλη οθόνη για μια τελευταία φορά. Το μέλλον της, όμως, παραμένει άγνωστο, δεδομένου πως θα υπάρξει και “Episode IX”, για το οποίο οι παραγωγοί έχουν δηλώσει πως δεν πρόκειται να αντικαταστήσουν την Carrie Fisher με κάποιο μοντέλο τρισδιάστατων γραφικών.

Πλούσιο cast

Μιλώντας για ηθοποιούς, όλοι οι γνωστοί ηθοποιοί θα εμφανιστούν και στο “Last Jedi”, εκτός, προφανώς, του Harrison Ford, ενώ θα έχουμε και νέες αφίξεις: ο πολύς Benicio Del Toro, η οσκαρική Laura Dern, ενώ ντεμπούτο σε ταινία τόσο μεγάλου βεληνεκούς θα πραγματοποιήσει η Kelly Marie Tran. Αυτοί θα ενσαρκώσουν νέους χαρακτήρες και, παρά τις αρχικές εικασίες, δεν πρόκειται να δούμε τη “νεκρανάσταση” κανενός παλιού ήρωα.

Ο σκηνοθέτης του 9ου επεισοδίου, Colin Trevorrow – ναι, τον έχουν επιλέξει ήδη – έκανε κάποια σχόλια, προφανώς έχοντας ήδη διαβάσει το σενάριο της τελευταίας ταινίας, που έχουν πολύ μεγάλη βαρύτητα: “η Rey ως χαρακτήρας είναι πολύ σημαντική σε αυτό το σύμπαν, όχι μόνο σε ό,τι άφησε να εννοηθεί το The Force Awakens, αλλά για ολόκληρο το γαλαξία”. Ενώ συνέχισε: “Της αξίζει. Θα σιγουρευτούμε πως σε ότι αφορά την καταγωγή της πρόκειται για κάτι που έγινε πολύ πολύ παλιά, και πολύ μακρυά… ”.

Η κυρίαρχη θεωρία είναι πως η Rey είναι η κόρη του Luke, αλλά δεν είναι πολύ απλό αυτό το σενάριο;

Εκτός, βέβαια, από τη “φωτεινή” πλευρά, έχουμε και τη σκοτεινή, με τον Kylo Ren να φεύγει για να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του ως “Darth” με τον… κάποιον ονόματι “Snoke”. Και εδώ, οι θεωρίες για το ποιος είναι ο Snoke οργιάζουν, με κάποιους να πιστεύουν πως μπορεί να είναι ακόμη και ο ίδιος ο… Darth Vader.

Μέχρι να φτάσουμε, όμως, στην 15η Δεκεμβρίου, οπότε και θα ξεκινήσει η προβολή του “The Last Jedi” στις κινηματογραφικές αίθουσες, συστήνουμε υπομονή και COSMOTE TV, την υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης της COSMOTE που σου χαρίζει… γαλαξιακές στιγμές σε κάθε συσκευή και live και on-demand.