8
Ψυχαγωγία

Εικονικές επισκέψεις σε μουσεία

Εικονικές επισκέψεις σε μουσεία
Εάν είσαι λάτρης της τέχνης και σου αρέσουν τα μουσεία και οι γκαλερί τέχνης μπορείς να τα επισκεφτείς όλα από την άνεση του σπιτιού σου μέσω VR.

Τα μεγαλύτερα και καλύτερα μουσεία ανά τον κόσμο έχουν δώσει μεγάλο βάρος στην ψηφιοποίηση των εκθεμάτων τους αλλά και στην δημιουργία μιας πλήρους ψηφιακής εμπειρίας. Η Google έχει βάλει το χεράκι της και εδώ, μέσω του προγράμματος Arts & Culture, και έχει καταφέρει να βάλει στη συλλογή της περισσότερα από 500 μουσεία και γκαλερί, τα οποία είναι διαθέσιμα για να τα επισκεφθείς σε virtual reality. Μάλιστα, κάποια από αυτά προσφέρουν πλήρεις ξεναγήσεις στους χώρους τους και μπορείς να πιστέψεις πως πραγματικά βρίσκεσαι εκεί! Όχι σωματικά, προφανώς, αλλά νοητικά. Κι αν δεν έχεις κάποιο VR headset μπορείς να αποκτήσεις σε ένα κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Εμείς σου προτείνουμε μερικά από τα καλύτερα και μεγαλύτερα μουσεία και γκαλερί, τα οποία πιστεύουμε πως αξίζει να επισκεφθείς. Το μέγεθός τους και ο πλούτος των εκθεμάτων είναι τέτοιος που θα περάσεις πολλές ώρες θαυμάζοντας τα έργα τέχνης.

Μουσείο μοντέρνας τέχνης, Νέα Υόρκη

Μουσείο Van Gogh, Άμστερνταμ

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο

Γκαλερί Ufisi, Φλωρεντία

Μουσείο Orsay, Παρίσι

Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, Νέα Υόρκη

Μουσείο Tate, Λονδίνο

Εθνική Γκαλερί Σκωτίας, Εδιμβούργο

και βέβαια δε θα μπορούσε να λείπει και το…

Μουσείο της Ακρόπολης, Αθήνα

Κάνε κλικ στα παραπάνω links και συνδέσου. Εάν δεν έχεις εξοπλισμό VR και πάλι μπορείς να τα απολαύσεις από την οθόνη του κινητού ή του smartphone σου και να οργανώσεις το επόμενό σου ταξίδι για να δεις όλα αυτά τα θαύματα από κοντά.