4
Υγεία & Fitness

Εντοπισμός υπνικής άπνοιας με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Εντοπισμός υπνικής άπνοιας με τη βοήθεια της τεχνολογίας
Η συσκευή Sleep της Withings, μπορεί πλέον να εντοπίζει την υπνική άπνοια. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από υπνική άπνοια και ένα μεγάλο ποσοστό αυτών δεν το γνωρίζουν καν. Συχνά, τα συμπτώματα της υπνικής άπνοιας αποδίδονται στο ροχαλητό. Εκτός από υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και χαμηλή ενεργητικότητα, η πάθηση αυτή μπορεί να έχει επιπλοκές στο καρδιαγγειακό σύστημα, στο βάρος και στην ψυχική υγεία. Παρά τη σοβαρότητα των συνεπειών αλλά και την συχνότητα που παρουσιάζεται αυτή η πάθηση, συχνά δεν γίνεται διάγνωση, καθώς οι εξετάσεις απαιτούν εργαστήρια ύπνου.

Η Withings είναι μια Γαλλική εταιρεία η οποία ειδικεύεται σε συσκευές για τον τομέα της υγείας, η οποία έχει κατασκευάσει το Sleep, ένα sleep tracker, το οποίο αναλαμβάνει να παρακολουθήσει τον ύπνο του χρήστη και να τον προειδοποιήσει για διάφορα πράγματα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου. Πλέον, με ένα τελευταίο δωρεάν update, το Sleep έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και να ανιχνεύσει και την υπνική άπνοια.

Η νέα αυτή δυνατότητα χρησιμοποιεί στοιχεία του ρυθμού αναπνοής, των καρδιακών παλμών, της κίνησης και του ροχαλητού για να καταγράψει συμβάντα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Αυτά τα συμβάντα εντοπίζονται χρονικά, αξιολογούνται σε σοβαρότητα από χαμηλή έως υψηλή και συνοδεύονται από παρατηρήσεις σχετικά με ασυνέχειες στην αναπνοή, οι οποίες σηματοδοτούν την ανάγκη επίσκεψης σε κάποιον ειδικό ιατρό.

Η εταιρεία σημειώνει πως το νέο αυτό χαρακτηριστικό του Sleep μπορεί να λειτουργήσει ως εργαλείο για τον καλύτερο εντοπισμό και κατανόηση της υπνικής άπνοιας.

Στο αντίστοιχο app ο χρήστης θα βρει ημερήσιες αναφορές, αλλά και μηνιαίες, όπου μπορεί να δει όλες τις πληροφορίες συγκεντρωτικά, έτσι ώστε να αξιολογήσει αν θα πρέπει να δει κάποιον ειδικό.

Το update για το Sleep είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες της συσκευής, δωρεάν. Μπορείς να κατεβάσεις τη νέα έκδοση του Withings Health Mate app μέσα από το Apple Store και το Google Play.