7
Τεχνολογία

Εντυπωσιακά φόντα στο Zoom

Εντυπωσιακά φόντα στο Zoom
Πώς να φτιάξεις εντυπωσιακά ή χιουμοριστικά φόντα για να χρησιμοποιείς στο Zoom. Όλες οι επιλογές που έχεις, από στατικές εικόνες φόντου μέχρι κινούμενες.

Είσαι από αυτούς που έχουν αρχίσει τους τελευταίους μήνες και χρησιμοποιούν το Zoom συστηματικά; Καλά κάνεις, μιας και πρόκειται για μια πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων η οποία έσωσε ζωές για όλο αυτό το διάστημα – και για πολλούς, συνεχίζει και το κάνει. Αν όμως είσαι στο σπίτι σου, ίσως έχεις αντιμετωπίσει το πρόβλημα που ταλανίζει πολλούς άλλους σε όλο τον κόσμο: το που θα βάλεις τον υπολογιστή σου και την κάμερά σου, έτσι ώστε να μη φαίνεται το σπίτι σου.

Ναι, είναι γεγονός πως κάποιοι δεν θέλουν να φαίνεται το δωμάτιο στο οποίο βρίσκονται λόγω αδιακρισίας. Κάποιοι άλλοι δε θέλουν να βλέπουν οι συνεργάτες τους ή το αφεντικό τους ότι κάθονται, για παράδειγμα, στην κουζίνα ή στο υπνοδωμάτιο. Και βέβαια υπάρχουν και οι πιο… ακατάστατοι εξ ημών, οι οποίοι δεν είναι πως έχουν κάτι να κρύψουν, απλά αρέσκονται σε μια πιο… χαοτική διάταξη του προσωπικού τους χώρου. Για όλους αυτούς, το Zoom έχει φροντίσει, ώστε να μην αναγκάζονται να κάθονται μπροστά από έναν άδειο τοίχο ή να φροντίζουν να καθαρίζουν μια γωνία του σπιτιού τους, απλά για να φαίνεται καλά στα meetings. Η λειτουργία αυτή ονομάζεται Virtual Backgrounds.

Το Virtual Backgrounds χρησιμοποιεί την κάμερα ώστε να καταγράψει το φόντο και να το αφαιρέσει, κρατώντας τη δική σου εικόνα πάνω σε όποιο φόντο θέλεις. Μπορείς να διαλέξεις κάποια εικόνα που σου αρέσει ή ακόμη και τμήμα κάποιου βίντεο. Η λειτουργία είναι παρόμοια με την κινηματογραφική green screen, όπου οι ηθοποιοί παίζουν μπροστά σε τεράστια πράσινα πανιά και στη συνέχεια, στο στούντιο, τους μεταφέρουν σε διαστημόπλοια, μάχες, υποβρύχια ή μεσαιωνικά κάστρα με δράκους και ιππότες.

Τι χρειάζεσαι για να δουλέψει το Virtual Backgrounds στο Zoom; Η εταιρεία έχει δώσει κάποιες προδιαγραφές, αλλά με απλά λόγια θες την πιο πρόσφατη έκδοση του Zoom για Windows, σε λειτουργικό σύστημα Windows 7, 8 ή 10. Επίσης ο υπολογιστής σου θα πρέπει να έχει τουλάχιστον επεξεργαστή Core i5 6ης γενιάς τεσσάρων πυρήνων (εκτός των μοντέλων U) ή τετραπύρηνο Core i7 4ης γενιάς, ή οποιονδήποτε επεξεργαστή με συχνότητα λειτουργίας 3GHz και 8 πυρήνες.

Για να ενεργοποιήσεις το Virtual Backgrounds και να δεις τις βασικές αρχές λειτουργίας, μπορείς να δεις το επίσημο βίντεο της Zoom εδώ: www.youtube.com/watch?v=3Zq-b51A3dA.

Αν και το βίντεο μιλά πράγματι για green screen, αυτό δεν είναι απαραίτητο. Απλά μπορείς να ακολουθήσεις τις οδηγίες για την ενεργοποίηση του Virtual Background και στην οθόνη του Zoom όπου επιλέγεις φόντο, να ξετσεκάρεις την επιλογή I have a green screen. Αν ο υπολογιστής σου επαρκεί, τότε θα δεις τα Virtual Backgrounds να λειτουργούν χωρίς πράσινες οθόνες και λοιπά… χολιγουντιανά κόλπα. Σε αντίθετη περίπτωση, δυστυχώς, θα πρέπει να καθίσεις με πλάτη κάποιον άδειο και μονόχρωμο τοίχο (όχι απαραίτητα πράσινου χρώματος).

Μπορείς βεβαίως να προσθέσεις και δικές σου εικόνες ή βίντεο, ώστε να δώσεις τον δικό σου τόνο. Θέλεις να μιλάς με φόντο τη γέφυρα του διαστημοπλοίου Enterprise; Θέλεις να κάνεις τους φίλους σου να πιστέψουν πως τους μιλάς από μια βεράντα της Σαντορίνης; Ή από μια παραλία στις Μαλδίβες, με το κύμα να σκάει πίσω σου; Όλα γίνονται! Απλά πάτα το εικονίδιο με το + και διάλεξε το αρχείο εικόνας ή βίντεο που θες. Αν θέλεις, μπορείς να ανοίξεις το Video Editor που περιλαμβάνεται με τα Windows 10 και να κόψεις το βίντεο που επιθυμείς, ώστε να χρησιμοποιήσεις μόνο το τμήμα που θες, σε loop ώστε να παίζει ξανά και ξανά.