16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Επιστροφή στο σχολείο με τον Google Assistant

Επιστροφή στο σχολείο με τον Google Assistant
Ο Google Assistant διαθέτει νέες λειτουργίες για τα παιδιά που επιστρέφουν στα μαθήματά τους, ενώ το Google Search περιλαμβάνει κι έναν διαδραστικό περιοδικό πίνακας.

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί, ενώ έχουμε ψηφιακούς βοηθούς οι οποίοι μπορούν να είναι χρήσιμοι σε πολλά πράγματα και να απαντούν σε πολλές ερωτήσεις, εξακολουθούμε και δεν έχουμε τίποτε ανάλογο για μαθητές; Με άλλα λόγια… πού είναι τα ρομπότ-δάσκαλοι που περιμένουμε τόσες δεκαετίες;

Η Google φαίνεται πως δουλεύει για εμάς, μιας και έχει προσθέσει πολλά (αγγλόφωνα) πράγματα στο Assistant και τις συσκευές που συνεργάζονται με αυτό, όπως το Nest Hub ή τα smart speakers (τόσο τα δικά της όσο και συνεργαζόμενων εταιρειών).

Μια από αυτές τις λειτουργίες είναι το Family Bell, το οποίο είναι μια λειτουργία η οποία δρα σαν ξυπνητήρι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φέρει μια αίσθηση σχολείου σε όσες οικογένειες συνεχίζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μια ακόμη δυνατότητα έχει προστεθεί στο Google Search, το οποίο διαθέτει έναν διαδραστικό περιοδικό πίνακα, ο οποίος χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα και τρισδιάστατες απεικονίσεις, ώστε να βοηθήσει τα παιδιά να οπτικοποιήσουν τα άτομα και να μάθουν χρήσιμες λεπτομέρειες των διαφόρων στοιχείων.

Αλλά και ο Assistant έχει επιπλέον λειτουργίες. Για παράδειγμα, επιτρέπει στα παιδιά να χρησιμοποιήσουν το Live Translation για να θυμηθούν μια συγκεκριμένη φράση. Επίσης προσφέρει και περισσότερες εκπαιδευτικές ιστορίες από το The English Schoolhouse, ενώ οι φαν του Χάρι Πόττερ μπορούν να ακούσουν ιστορίες από το Fantastic Beasts σε έξυπνες οθόνες με Android ή Assistant.

Αυτές είναι μερικές από τις προσθήκες της Google, σε μια σχολική χρονιά η οποία μπορεί να ξεκίνησε με ανοιχτές τάξεις, αλλά κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για το πώς θα τελειώσει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ακόμη και σήμερα, εν έτει 2021, ο ρομποτικός δάσκαλος που διαβάζαμε μικροί στα διηγήματα του Ασίμωφ είναι πολύ μακριά.