8
Ψυχαγωγία

Ζωγραφίζοντας 3D στο χέρι

Ζωγραφίζοντας 3D στο χέρι
Γνώρισε έναν από τους μεγαλύτερους illustrators του κόσμου. Μάθε πώς να ζωγραφίζεις όπως αυτός.

Ο Ιταλός ζωγράφος Marcello Barenghi (www.marcellobarenghi.com) εντυπωσιάζει ζωγραφίζοντας αντικείμενα που μοιάζουν εντελώς αληθινά. Όπως μας λέει στο site του, χρησιμοποιεί διάφορα μέσα, όπως αερογράφο, γραφίτη, χρωματιστά μολύβια και άλλα. Εμπνέεται από καθημερινά αντικείμενα, όπως λουλούδια, φρούτα, ποτήρια και μπουκάλια, αλλά στις ζωγραφιές του μπορούμε να δούμε κι άλλα αντικείμενα πιο παράξενα, όπως μια τσαλακωμένη εφημερίδα, μια διαφημιστική πινακίδα, μια μπάλα ποδοσφαίρου κ.λπ.

Ο Marcello Barenghi, είναι επαγγελματίας ζωγράφος και σχεδιαστής και ζει μόνιμα στο Μιλάνο. Έχει σπουδάσει στη σχολή τέχνης Umberto Boccioni, τη σχολή εφαρμοσμένων τεχνών Arte e Messaggio, ενώ έχει και πτυχίο αρχιτεκτονικής από το πολυτεχνείο του Μιλάνο.

Όλες οι ζωγραφιές του είναι εξαιρετικά πολύπλοκες και όπως είναι φυσικό η κάθε μία του πήρε πολλές ώρες να την ολοκληρώσει. Στο site του, ο Marcello μας παραθέτει όλα τα βήματα για κάθε σχέδιο, αλλά και κάποια πολύ ενδιαφέροντα time-lapse βίντεο, τα οποία μας δείχνουν το ταλέντο του σε όλο του το μέγεθος.

Ο Marcello παρακολουθεί και την επικαιρότητα. Έτσι, στις δημιουργίες του μπορείς να βρεις χαρακτήρες από ταινίες, αθλητικά γεγονότα, γνωστοί αθλητές και καλλιτέχνες κ.λπ.

Είναι ενδιαφέρον το ότι ο Marcello χρησιμοποιεί αποκλειστικά αναλογικά εργαλεία για τις δημιουργίες του. Ούτε tablets, ούτε apps, παρά μόνο πινέλα, μελάνια, αερογράφο, ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, παστέλ κ.λπ. Εάν θέλεις να μάθεις περισσότερα μπορείς να επισκεφτείς την ειδική σελίδα του εδώ.

Και μαθήματα ζωγραφικής

Εάν ασχολείσαι με τη ζωγραφική και θέλεις να μάθεις να ζωγραφίζεις όπως ο Marcello Barenghi, μπορείς να αγοράσεις το βιβίο του ή να μπεις στο site του για να παρακολουθήσεις τα on-line μαθήματά του, τα οποία διατίθενται με τη μορφή crowdfunding. Εάν σε ενδιαφέρει πραγματικά η ζωγραφική και το φωτορεαλιστικό σχέδιο στο χέρι, μπορείς να προσφέρεις τον οβολό σου στον Marcello Barenghi και αυτός θα σου προσφέρει αποκλειστικά βίντεο-οδηγούς. Με 10 δολάρια το μήνα, ο Marcello Barenghi αναλαμβάνει να γίνει ο προσωπικό σου δάσκαλος ζωγραφικής.

Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιείται η πλατφόρμα www.patreon.com, η οποία απευθύνεται σε δημιουργούς και καλλιτέχνες, οι οποίοι πληρώνονται για να δημιουργήσουν ηλεκτρονικά μαθήματα.

Κι όμως είναι ζωγραφική στο χέρι. Δες πώς ο Marcello έκανε αυτό το πορτρέτο της γάτας στο παραπάνω time-lapse βίντεο…