16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Ζωντανό βίντεο από τον καρπό σου

Ζωντανό βίντεο από τον καρπό σου
Το νέο λουράκι για το Apple Watch με το όνομα Wristcam δεν είναι απλό λουράκι, αλλά διαθέτει ενσωματωμένη κάμερα, προσφέροντας στο διάσημο έξυπνο ρολόι της Apple δυνατότητες μετάδοσης βίντεο και λήψης εικόνων.

Το Apple Watch είναι ένα από τα πιο ποθητά αντικείμενα τεχνολογίας στον πλανήτη. Θεωρούμε δεδομένο το ότι είσαι ήδη οπαδός της Apple και έχεις επενδύσει στο οικοσύστημα της εταιρείας που ίδρυσε ο Steve Jobs, καθώς και ότι τρελαίνεσαι με οτιδήποτε τεχνολογικό. Λοιπόν, εάν πάντα ήθελες να στέλνεις βιντεο-μηνύματα ή αν οι βιντεοκλήσεις εντάσσονται στην καθημερινότητά σου, τότε συνέχισε να διαβάζεις γιατί το προϊόν για το οποίο θα μιλήσουμε, ίσως και να αλλάξει τη ζωή σου!

Το όνομα αυτού: Wristcam. Το τι είναι θα το έχεις καταλάβει ήδη από τον τίτλο, αλλά ας το ξαναγράψουμε: είναι ένα λουράκι για το Apple Watch, το οποίο όμως διαθέτει και μια κάμερα κολλημένη πάνω του. Γιατί; Μα… γιατί όχι;

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και CEO της εταιρείας Wristcam, Ari Roisman, ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια όσων βρίσκονται στο δρόμο των smartwatches για την πλήρη αντικατάσταση των smartphones δεν είναι άλλο από την έλλειψη κάμερας! Όπως διερωτάται ο κύριος Ari, ναι, βέβαια, μπορείς να στείλεις γραπτά μηνύματα, να κάνεις κλήσεις, να λάβεις ειδοποιήσεις στο smartwatch, αλλά τι γίνεται αν θες να κάνεις FaceTime; Δε μπορείς! Θα πρέπει να βγάλεις το iPhone από την τσέπη ή να το σηκώσεις από το γραφείο. Αλλά ακόμη κι αν το Apple Watch είχε κάμερα, και πάλι δε μπορείς να κάνεις βιντεοκλήσεις σε άλλες πλατφόρμες εκτός Apple. Η Wristcam μπορεί!

Για την ώρα, οι λειτουργίες της Wristcam είναι περιορισμένες. Όχι γιατί η ίδια η συσκευή έχει κάποιο πρόβλημα, αλλά γιατί τα apps για το Apple Watch δεν είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να προβλέπουν την ύπαρξη κάμερας. Η εταιρεία έχει ετοιμάσει ένα δικό της Messenger, με το οποίο μπορείς να στέλνεις βιντεο-μηνύματα, αλλά για να τα λάβουν οι άλλοι, θα πρέπει να κατεβάσουν κι αυτοί το app.

Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ακόμη το πακέτο Wristcam (συσκευή και apps) είναι σε δοκιμαστικό στάδιο και βέβαια είναι πιο μπροστά από ολόκληρη την αγορά, μιας και δεν υπάρχει smartwatch με κάμερα – ακόμη. Πρέπει να περάσει λίγος χρόνος μέχρι να γίνει standard η ύπαρξη κάμερας και στα smartwatches. Βέβαια, από την άλλη, αν οι κάμερες στα smartwatches γίνουν standard, τότε… η Apple θα έχει βάλει κάμερα και στο Apple Watch του τότε και επομένως… η Wristcam δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Ειδικά όταν κοστίζει 300 δολάρια. Αλλά ας μην είμαστε γκρινιάρηδες, η Wristcam είναι εδώ, είναι (σχεδόν) έτοιμη, και δουλεύει με το τωρινό Apple Watch! Αν θες κι εσύ την ευκολία του FaceTime χωρίς το iPhone, ξέρεις που πρέπει να κοιτάξεις!