7
Τεχνολογία

Η έξυπνη κλειδαριά είναι για σένα

Η έξυπνη κλειδαριά είναι για σένα
Κλείδωσε τσάντες, βαλίτσες, ντουλάπια, κουτιά και ό,τι άλλο επιθυμείς με αυτή την έξυπνη φορητή κλειδαριά που δεν χρειάζεται κλειδί, αλλά το κινητό σου.

Η εποχή του Internet of Things πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ήδη βλέπουμε τα smartphones να αντικαθιστούν όλο και περισσότερα πράγματα γύρω μας. Έχουμε apps για πληρωμές και «πορτοφόλι», έχουμε συστήματα ελέγχου και αυτοματισμού για το σπίτι, έχουμε ψηφιακά εισιτήρια μέσω smartphone, ακόμη και αεροπορικά εισιτήρια και check-in. Μπορούμε να καλέσουμε ταξί, να παραγγείλουμε φαγητό και να το πληρώσουμε, να ακούσουμε μουσική και να δούμε ταινίες. Τώρα έχουμε και λουκέτο που ανοίγει και κλείνει από το smartphone!

Δεν είναι κάτι που θα κυκλοφορήσει. Μπορείς να το αγοράσεις ακόμη και σήμερα, από το ένα κατάστημα της COSMOTE. Λέγεται Dog & Bone LockSmart Mini και θα το βρεις εδώ. Το Dog & Bone LockSmart Mini έρχεται χωρίς καν κλειδί, αλλά με Bluetooth και με τα υψηλότερα standards ασφαλείας, τόσο στα υλικά του λουκέτου όσο και στην ψηφιακή του πλευρά.

Τι έχεις να κερδίσεις από το ψηφιακό λουκέτο; Κατ’ αρχήν, δεν χρειάζεται να κουβαλάς μαζί σου κλειδιά. Το smartphone σου είναι το μόνο που χρειάζεσαι και, σίγουρα, αυτό δεν πρόκειται να το ξεχάσεις. Δεύτερον, τη δυνατότητα να δώσεις τον κωδικό σε κάποιον τρίτο, ακόμη κι αν εσύ βρίσκεσαι σε άλλη… ήπειρο, χωρίς να ψάχνεις τρόπο να στείλεις το κλειδί. Τρίτον, μπορείς να ελέγχεις τους κωδικούς μέσα από το app αλλά και να αλλάξεις τον κωδικό χωρίς να χρειαστεί να αλλάξεις λουκέτο, αν έδωσες τον κωδικό σε κάποιον για μια φορά. Το ίδιο το app μπορεί να ελέγξει πολλαπλά λουκέτα, μεμονωμένα ή κατά ομάδες.

Το LockSmart λειτουργεί με μπαταρία. Μην ανησυχείς, όμως, η μπαταρία διαρκεί για δύο χρόνια ή για 3.000 ανοίγματα χωρίς να χρειαστεί επαναφόρτιση. Επίσης, προφανώς, είναι αδιάβροχο και κατασκευασμένο με ανοξείδωτο ατσάλι και χυτό σώμα. Αντέχει σε υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες, βροχή και υγρασία. Επίσης σου δίνει τον απόλυτο έλεγχο του ποιος το ανοίγει, πόσες φορές και πότε. Ακόμη, μπορείς να το ανοίξεις είτε μέσω δακτυλικού αποτυπώματος στον αισθητήρα του κινητού σου, κωδικού ή απλά μέσω του app, χωρίς άλλες διαδικασίες.