12
Η COSMOTE και Εσύ

Η εκπαίδευση αλλάζει με τα STEM

Η εκπαίδευση αλλάζει με τα STEM
Δώσε τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να αναπτύξουν δεξιότητες στο STEM education παρακολουθώντας ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα ετήσιας διάρκειας πάνω στην ανάπτυξη εφαρμογών των φυσικών επιστημών και των νέων τεχνολογιών με ιδιαίτερη έμφαση στις μεθόδους και εφαρμογές της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Ο όρος STEM που συναντάται όλο και περισσότερο τόσο στον εκπαιδευτικό χώρο, όσο και στα καταστήματα παιχνιδιών κυρίως, προέρχεται από τις λέξεις Science, Technology, Engineering και Mathematics. Αν και ίσως νομίζεις ότι πρόκειται για κάτι καινούριο, στην πραγματικότητα ο όρος αυτός πρωτοεμφανίσθηκε το 2001 από τη βιολόγο Judith A. Ramaley, η οποία ως διευθύντρια του ιδρύματος φυσικών επιστημών των ΗΠΑ, ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη νέων προγραμμάτων σπουδών.

Με απλά λόγια λοιπόν το STEM είναι μια προσέγγιση στην εκπαίδευση η οποία σχεδιάζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσει τη σωστή κατανόηση του φυσικού κόσμου, πέρα από εξισώσεις σε έναν μαυροπίνακα και την αποστήθιση ακατανόητων όρων και εννοιών.

Με τα εκπαιδευτικά παιχνίδια STEM, που συνδυάζουν την φυσική, την τεχνολογία, την μηχανική και τα μαθηματικά που μπορείς να βρεις στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ τα παιδιά μαθαίνουν να δημιουργούν προηγμένες κατασκευές από την αρχή, μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού. Μεταξύ άλλων, μπορούν να δημιουργήσουν έξυπνες κατασκευές υδραυλικής, αιολικής και ηλιακής ενέργειας, πρωτότυπα μοντέλα αυτοκινήτων, αεροπλάνων και ελικοπτέρων, μηχανικά λούνα παρκ, πλανητικά οχήματα, δορυφόρους, ρομποτικούς αστροναύτες και πολλά άλλα.

Θυμίζουμε ότι η COSMOTE στηρίζει τον πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής της WRO Hellas. Επιπλέον το Cosmote Deals for you προσφέρει 40% έκπτωση στα δίδακτρα των προγραμμάτων του STEM Education.