7
Τεχνολογία

Η Google έχει ένα κρυφό app για το iOS…

Η Google έχει ένα κρυφό app για το iOS…
…το οποίο φτιάχτηκε για να βοηθά τους χρήστες των iPhones να… μεταπηδούν στο Android πιο εύκολα!

Η αλλαγή κινητού τηλεφώνου είναι μια υπόθεση την οποία αρκετοί τρέμουν. Κάποτε ήταν ιδιαιτέρως περίεργη διαδικασία, ειδικά για όσους αποθήκευαν επαφές και τηλέφωνα στη μνήμη της συσκευής, ενώ η έλευση των smartphones έκανε χειρότερη την κατάσταση, μιας και, εκτός των επαφών, οι χρήστες είχαν πολλά περισσότερα πράγματα αποθηκευμένα, όπως φωτογραφίες, βίντεο, τραγούδια, μηνύματα, αλλά και αρχεία. Βέβαια, υπήρχε πάντα η επιλογή να ζητήσεις από το κατάστημα που έπαιρνες το νέο σου κινητό να σου περάσει ό,τι χρειαζόσουν από το παλιό στο νέο. Αργότερα, οι ίδιοι οι κατασκευαστές άρχισαν να εφοδιάζουν τις συσκευές τους με apps που έκαναν αυτή τη διαδικασία αυτομάτως. Η διαχωριστική γραμμή, όμως, μεταξύ Android και iPhone συνέχισε να υπάρχει και ειδικά στην κατεύθυνση από iPhone προς Android.

Αυτό, όμως, πλέον αλλάζει, μιας και η Google έχει δημιουργήσει ένα γενικό app για iOS το οποίο έχει έναν και μοναδικό στόχο: να διευκολύνει τη μετάβαση από το οικοσύστημα της Apple προς το Android. Μέχρι πρότινος, το app αυτό, το οποίο ονομάζεται Switch to Android, υπήρχε μεν, δεν εμφανιζόταν σε αναζητήσεις στο App Store δε. Η κυκλοφορία του είχε γίνει αθόρυβα από τη Google και όποιος ήθελε, θα έπρεπε να γνωρίζει το URL ή να έχει βρει κάποιο link.

Μεταφοραί “η ωραία Google”

Είναι μάλλον περιττό να αναλύσουμε το γιατί η Google δημιούργησε αυτό το app. Για όσους βρίσκονται στο στάδιο της μετάβασης από iPhone σε συσκευή με Android, το app αυτό είναι υπερπολύτιμο. Χωρίς κόλπα ή άλλα… ταχυδακτυλουργικά, το Switch to Android αναλαμβάνει να μεταφέρει δεδομένα όπως επαφές, ημερολόγια, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα, από το iPhone σε κάποια νέα συσκευή Android.

Η Google είχε ήδη μια πρόταση σε όσους ήθελαν να κάνουν τη μετάβαση από τη μία πλατφόρμα στην άλλη, προτείνοντας στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το Google Drive για iOS και να κάνουν backup όλα τους τα δεδομένα στο cloud της εταιρείας, προτού αλλάξουν συσκευή. Το νέο app κάνει πρακτικά το ίδιο πράγμα, αλλά προσφέρει μια εύχρηστη και γρήγορη μέθοδο, για μια πιο ομαλή εμπειρία μετάβασης.

Εκτός αυτών, η Google παρέχει και τρόπο για την φυσική σύνδεση των δύο συσκευών (παλιό iPhone και νέο Android smartphone) με καλώδιο, για τη μεταφορά ογκώδους υλικού όπως βίντεο, μουσική, φωτογραφίες, ηχογραφήσεις και λοιπά, αλλά στην περιγραφή του νέου app η Google αναφέρει πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για άβολα καλώδια.

Μια άλλη λειτουργία του app είναι οι οδηγίες που παρέχει για την διαγραφή από το iMessage, ώστε οι χρήστες να μπορούν να λαμβάνουν μηνύματα στην καινούρια τους συσκευή με Android.

Για την ώρα, το app υποστηρίζει συσκευές Pixel (της ίδιας της Google) ως συσκευή προορισμού, αλλά η ίδια η εταιρεία έχει αναφέρει πως θα συνεχίσει να προσθέτει συσκευές και από άλλους κατασκευαστές. Για να δεις το Switch to Android, μπορείς να ακολουθήσεις το link ή να μπεις στην ειδική σελίδα της Google: https://www.android.com/switch/.