14
Πολίτης του Σήμερα

Κάνε ένα διάλειμμα από το Facebook με τη βοήθεια του… Facebook

Κάνε ένα διάλειμμα από το Facebook με τη βοήθεια του… Facebook
Το νέο feature του Facebook με τίτλο Quiet Mode σε βοηθά να απαγκιστρωθείς από αυτό και να κάνεις ένα διάλειμμα.

Ναι, το Facebook σε βοηθά για να ξεκολλήσεις από το… Facebook! Δεν είναι ανέκδοτο, ούτε πρωταπριλιάτικο αστείο. Είναι η νέα μόδα που ξεκίνησε η Google (τουλάχιστον από τις μεγάλες εταιρείες) και αρχίζουν να υιοθετούν και οι άλλοι κολοσσοί της πληροφορικής.

Το κίνημα ονομάζεται digital wellbeing, κάτι το οποίο αποτελεί και το επίσημο όνομα του project της Google. Η γνωστή εταιρεία έχει κάνει αρκετά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή του να βοηθά τους χρήστες να καταλαβαίνουν πόσο πολύ είναι κολλημένοι στις οθόνες των κινητών τους, να τους δίνει εργαλεία για να σταματούν αλλά και κίνητρο για να περνάνε ώρες χωρίς να αγγίζουν τις συσκευές αυτές. Μάλιστα, προσφάτως πρόσθεσε στο YouTube τη λειτουργία του… να στέλνει για ύπνο τους χρήστες, όταν περνά η ώρα!

Το Facebook αρχίζει και κάνει κι αυτό κάποια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά του είναι το Quiet Mode, το οποίο, όπως υποδηλώνει το όνομά του, βάζει στο app του Facebook… σιγαστήρα! Περιορίζει, δηλαδή, τις ειδοποιήσεις έτσι ώστε να μην σου δίνει έρεισμα για να πιάσεις το smartphone στα χέρια σου.

Παράλληλα, εκτός του περιορισμού των notifications, αν ανοίξεις το app ενόσω το Quiet Mode είναι ενεργό, σου υπενθυμίζει πως… είπες ότι θα το κλείσεις!

Για να γίνει πιο χρήσιμο, έχει συντομεύσεις στις ρυθμίσεις των ειδοποιήσεων και στις προτιμήσεις του newsfeed, ώστε να μπορείς να διαλέγεις εσύ τι θες να βλέπεις, τόσο σε ειδοποιήσεις όσο και σε posts.

Η λειτουργία αυτή είναι ακόμη στις τελικές δοκιμές αλλά, όταν θα κυκλοφορήσει, θα μπορείς να την ενεργοποιήσεις πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις και πατώντας στην κατηγορία Your time on Facebook. Θα μπορείς να ρυθμίσεις ώστε να ενεργοποιείται σε συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα, αλλά και να δεις στατιστικά χρήσης.

Δεδομένου πως το Facebook είναι ένα από τα πιο δημοφιλή… χασομέρια του Internet, η λειτουργία αυτή είναι πολύ ενδιαφέρουσα! Και μπορεί να σε βοηθήσει να σταματήσεις να κοιτάς την οθόνη του κινητού σου όλη την ώρα!