8
Ψυχαγωγία

Κάνε το κινητό σου τηλεχειριστήριο μέσα από το Google Home!

Κάνε το κινητό σου τηλεχειριστήριο μέσα από το Google Home!
Η Google συνεχίζει την προσθήκη λειτουργιών στο Google Home και τώρα προσθέτει τη δυνατότητα ελέγχου τηλεόρασης με φωνητικές εντολές!

Εάν ανήκεις στην γενιά των σημερινών πενηντάρηδων και άνω, ίσως θυμάσαι τις εποχές που οι τηλεοράσεις δεν είχαν καν τηλεχειριστήριο και έπρεπε κάποιος να σηκωθεί για να αλλάξει κανάλι. Βέβαια τότε υπήρχαν μόνο δύο κανάλια, οπότε το κακό δεν ήταν και τόσο μεγάλο. Τότε κάποιοι ευφάνταστοι έλεγαν «α ρε και να μπορούσες να πεις στην τηλεόραση ‘άλλαξε κανάλι’ και να αλλάζει». Από τότε μπορεί να έχουν περάσει πάνω από τέσσερις δεκαετίες, μπορεί να έχουμε τηλεχειριστήρια, αλλά το να πεις στην τηλεόραση «άλλαξε κανάλι» δεν έχει γίνει. Η Google όμως τώρα το κάνει πραγματικότητα!

Η Google ανακοίνωσε μια νέα λειτουργία για το Google TV, το οποίο μπορεί να δώσει σε ένα οποιοδήποτε tablet ή smartphone με Android τη δυνατότητα να «μετατραπεί» σε τηλεχειριστήριο για το λειτουργικό σύστημα της εταιρείας το οποίο προορίζεται για «έξυπνες» τηλεοράσεις. Μάλιστα, η λειτουργία αυτή πρόκειται να επεκταθεί και σε άλλες συσκευές οι οποίες χρησιμοποιούν το Android TV OS!

Για να χρησιμοποιήσεις τη λειτουργία, η οποία ενσωματώνεται στο app Android TV, η συσκευή σου (smartphone ή tablet) θα πρέπει να τρέχει Android 4.3 ή νεότερο – κάτι που καλύπτει πρακτικά όλες τις συσκευές που βρίσκονται σήμερα σε χρήση. Μεταξύ άλλων, η χρήση του κινητού ως τηλεχειριστήριο είναι ιδιαιτέρως βολική για περιπτώσεις όπου πρέπει να πληκτρολογήσεις κάτι.

Εδώ έρχεται και το καλύτερο: η Google έχει ήδη έτοιμη τη διασύνδεση του Android TV με το Google Home, επομένως η λειτουργία μπορεί να εμφανίζεται στις επιλογές του app του Google Home, με αποτέλεσμα να μπορείς να χρησιμοποιήσεις λειτουργίες της μέσω φωνητικών εντολών του Google Assistant διαμέσου του Google Home! Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο, αλλά το οικοσύστημα της Google λειτουργεί μέσω διασύνδεσης των διάφορων υπηρεσιών, apps και λειτουργιών της εταιρείας.

Για να ανοίξεις το remote control μπορείς να προσθέσεις το αντίστοιχο tile, να ψάξεις για συμβατές συσκευές μέσα από το app του Google TV και να διασυνδέσεις τη συσκευή σου με το Google TV, ακολουθώντας τις οδηγίες!

Η λειτουργία αυτή θα πρέπει να είναι ήδη ενεργή στις συμβατές συσκευές, μιας και η Google στην ανακοίνωσή της ανέφερε πως θα την ανοίξει σε 14 χώρες σύντομα.