16
Τάσεις και Ενδιαφέροντα

Κάνε το κινητό σου DSLR

Κάνε το κινητό σου DSLR
Το έξυπνο εξάρτημα ShiftCam ProGrip μετατρέπει το κινητό σου σε επαγγελματική φωτογραφική μηχανή. Δεν αλλάζει φακούς βέβαια, αλλά έχει παρόμοια αίσθηση.

Τις DSLR τις γνωρίζουμε όλοι: είναι οι μεγάλες και ακριβές φωτογραφικές μηχανές που συνήθως βλέπουμε στα χέρια των επαγγελματιών αλλά και όσων παίρνουν τη φωτογραφία κάπως πιο σοβαρά. Τον τελευταίο καιρό, όμως, οι DSLR περνούν μια εξελικτική διεργασία, μέσω της οποίας βλέπουμε όλα τα απομεινάρια της αναλογικής εποχής να αφαιρούνται, δίνοντάς μας τις λεγόμενες mirrorless. Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε και τις κάμερες των smartphones να βελτιώνονται συνεχώς και να αποκτούν δυνατότητες οι οποίες, μέχρι πρότινος, αποτελούσαν προνόμιο των DSLR.

Το παλιό ρητό των φωτογράφων ισχύει σήμερα περισσότερο από ποτέ: η καλύτερη φωτογραφική μηχανή είναι αυτή που έχεις μαζί σου. Δυστυχώς, όμως, η διαφορά στην ποιότητα και τις δυνατότητες μεταξύ ενός (ακόμη και του καλύτερου) smartphone και μιας mirrorless ή DSLR είναι μεγάλη. Από την άλλη, αυτό που έχεις πάντα μαζί σου, δεν είναι η DSLR ή η mirrorless, αλλά το smartphone. Τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την κατάσταση;

Εδώ έρχεται να μπει σφήνα το σύστημα ProGrip της ShiftCam. Το ProGrip είναι, όπως βλέπεις και από τις φωτογραφίες, μια λαβή για το smartphone σου, η οποία περιλαμβάνει και μπαταρία, και σύστημα ασύρματης φόρτισης, αλλά και… πλήκτρο χειρισμού, για να μπορείς να χειρίζεσαι το smartphone σου όπως μια νορμάλ φωτογραφική μηχανή και όχι να την κρατάς σαν… σοκοφρέτα. Η λαβή του είναι εργονομικά σχεδιασμένη για να προσφέρει σταθερότητα και φυσικότητα.

Το καλύτερο είναι το ότι το ProGrip μπορεί να σταθεί και ως βάση για το κινητό σου, για να μπορείς να το χρησιμοποιείς σε όρθια στάση. Παράλληλα, διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές για να υποστηρίξει επιπλέον αξεσουάρ, όπως βίδα για τρίποδο ή cold shoe για εξωτερικό φλας και μικρόφωνο. Τέλος, το σχήμα του είναι τέτοιο που δεν εμποδίζει τυχόν εξωτερικούς φακούς, ενώ δέχεται και strap για μεγαλύτερη σταθερότητα.

Αν σου κίνησε το ενδιαφέρον, μπορείς να μπεις στο Kickstarter του ProGrip και να το κάνεις δικό σου.