7
Τεχνολογία

Κάνε το link στο προφίλ σου πραγματικά χρήσιμο

Κάνε το link στο προφίλ σου πραγματικά χρήσιμο
Τα κοινωνικά δίκτυα σου επιτρέπουν να έχεις μόνο ένα link στη σελίδα του προφίλ σου. Εάν θες να έχεις μόνιμα περισσότερα από ένα, θα πρέπει να αξιοποιήσεις την υπηρεσία Linktree. Μάθε πώς λειτουργεί.

Θυμάσαι πως ήταν η ζωή πριν το Facebook; Πριν το Instagram; Πριν το Twitter; Μιλάμε για τις «άγριες» εποχές του Internet, τότε που έψαχνες να βρεις κάποιον και δεν ήξερες πώς. Τότε που οι πιο τεχνολογικά προχωρημένοι είχαν δικό τους site, οι λιγότερο προχωρημένοι κάποιο blog σε υπηρεσίες τύπου Blogspot, ενώ οι αρχάριοι είχαν απλώς e-mail. Τώρα όλοι έχουν λίγο απ’ όλα. Πραγματικά πρέπει να είναι κάποιος εντελώς αδιάφορος με την τεχνολογία για να μην έχει λογαριασμό σε Facebook και κάποιο άλλο μέσο, ενώ υπάρχουν και κάποιοι που έχουν πολλαπλούς λογαριασμούς σε καθένα, ξεχωρίζοντας προσωπικούς λογαριασμούς από επαγγελματικούς, χόμπι ή side projects. Το ζήτημα που ανακύπτει είναι πως, αν θες να πληροφορήσεις τους ανθρώπους που σε ακολουθούν ή όσους έχεις στη friends list για όλους τους λογαριασμούς που διατηρείς, αυτό δεν γίνεται, μιας και σου επιτρέπεται να έχεις μόνο ένα link προς άλλο site. Τώρα, όμως, μπορείς να έχεις ένα site για να τα έχει όλα.

Το Linktree είναι μια υπηρεσία η οποία αναλαμβάνει να συγκεντρώσει όλα σου τα links σε μια σελίδα, την οποία μπορείς να βάλεις παντού!

Προφανώς, για να ξεκινήσεις θα πρέπει να δημιουργήσεις λογαριασμό στο Linktree. Η διαδικασία είναι απλή και δε διαφέρει από τη διαδικασία δημιουργίας λογαριασμού σε οποιοδήποτε άλλο site ή υπηρεσία. Βάζεις το e-mail σου, διαλέγεις ένα username, βάζεις και ένα password και αυτό ήταν. Τώρα θα πρέπει να περάσεις λίγη ώρα στις ρυθμίσεις, βάζοντας τα διάφορα URLs από τους λογαριασμούς σου. Όταν τελειώσεις, διαλέγεις και skin για τα χρώματα και το στυλ της σελίδας του λογαριασμού, αν και οι επιλογές εκεί είναι βασικές – οι πιο ψαγμένες είναι διαθέσιμες μόνο στους επί πληρωμή χρήστες.

Εκτός του Linktree, βέβαια, υπάρχουν και άλλες επιλογές, όπως τα About.me, Lnk.bio, Shorby και Milkshake, για να διαλέξεις, αν για κάποιον λόγο κρίνεις πως το Linktree δεν σου αρέσει ή δεν σε καλύπτει.