8
Ψυχαγωγία

Κάνε το web Instagram ακόμα καλύτερο

Κάνε το web Instagram ακόμα καλύτερο
Το Instagram δεν είναι μόνο app, αλλά και ένα website. Πώς να το κάνεις καλύτερο και πιο λειτουργικό με τις κατάλληλες επεκτάσεις στο Chrome

Το Instagram στη μορφή του app για smartphones όλοι το έχουμε συνηθίσει, με τα καλά του και τα κακά του. Υπάρχει, όμως, και το αντίστοιχο website, το οποίο δεν διεκδικεί δάφνες ευχρηστίας. Το Instagram ξεκίνησε ως app και το site φαίνεται να υλοποιήθηκε περισσότερο ως προσθήκη, σαν να μην το είχαν σκεφτεί εξ αρχής. Μπορείς βέβαια να κάνεις τα βασικά, να δεις φωτογραφίες και stories, αλλά πλέον και να ανεβάσεις φωτογραφίες, αλλά μέχρι εκεί. Το κενό που έχει αφήσει το ίδιο το site του Instagram, όμως, έρχονται να καλύψουν διάφορα extensions για τον Chrome (τα οποία δουλεύουν και στον Edge της Microsoft), τα οποία προσθέτουν λειτουργίες στο interface του Instagram και το κάνουν πολύ πιο εύχρηστο.

App for Instagram

Το extension αυτό κάνει ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: κάνει το site του Instagram να φαίνεται σαν το ίδιο το app. Είναι πολύ πιο εύχρηστο, επιτρέπει το ανέβασμα φωτογραφιών και βίντεο, αλλά και το να βγάλεις και να μοιραστείς screenshots, ενώ διαθέτει και dark mode, αν είσαι… σκοτεινός τύπος.

Stories App for Instagram

Εδώ έχουμε ένα εξειδικευμένο extension, το οποίο κάνει μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα. Για αρχή, σου επιτρέπει να βλέπεις stories και lives ανώνυμα! Αν θες να δεις κάτι χωρίς ο δημιουργός του να ξέρει πως το είδες, μόλις βρήκες τη λύση. Επίσης, μπορείς να κατεβάσεις βίντεο από το IGTV, αλλά και stories, στον υπολογιστή σου, για να τα έχεις και να τα βλέπεις εις το διηνεκές. Μπορείς, όμως, και να εγγράψεις (record) οποιοδήποτε live θέλεις, και να το αποθηκεύσεις στον υπολογιστή σου. Αλλά έχει και πιο στάνταρ λειτουργίες, όπως το να ανεβάσεις οποιοδήποτε βίντεο ή φωτογραφία από τον υπολογιστή σου σε story, ακόμη και να ανεβάσεις φωτογραφία από οποιοδήποτε άλλο site σε story, χωρίς καν να την κάνεις save ή να φανεί πως κάνεις repost!

Controls for Instagram Videos

Αν σε εκνευρίζει το γεγονός ότι στα βίντεο του Instagram δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και κανένα χειριστήριο εκτός από το play/pause, τότε αυτό το extension είναι για ‘σένα. Το extension αυτό θα εξαφανίσει αυτό το play/pause και θα εμφανίσει τα συνηθισμένα χειριστήρια, όπως η μπάρα χρονικής θέσης της αναπαραγωγής, ρυθμιστικό έντασης ήχου, επιλογή για full screen, αλλά και ένδειξη τρέχοντος χρόνου και συνολικής διάρκειας.

Night Mode for Instagram

Κάνει ακριβώς αυτό που λέει στην επιγραφή: θα μετατρέψει το Instagram σε… σκοτεινό, χωρίς όμως να επηρεάσει οτιδήποτε άλλο. Δεν έχει ρυθμίσεις ή επιλογές. Απλά πατάς το κουμπί και το Instagram γυρίζει σε dark mode, το ξαναπατάς και επιστρέφει σε light mode. Αυτό.

FastSave for Instagram

Εδώ έχουμε ένα extension το οποίο σου επιτρέπει να κατεβάσεις περιεχόμενο από το Instagram, ενώ έχει και λειτουργία για να γυρίσεις από το desktop στην όψη mobile. Το FastSave προσθέτει ειδικό button για αποθήκευση σε όλο το περιεχόμενο του Instagram: σε εικόνες, βίντεο και stories.

Extension for Instagram

Μπορεί το όνομά του να μην λέει και πολλά, αλλά το extension αυτό έχει μερικές πολύ χρήσιμες λειτουργίες. Οι πιο χρήσιμες από αυτές είναι το mini-player, το οποίο σου επιτρέπει να συνεχίσεις να βλέπεις κάποιο βίντεο, ενώ συνεχίζεις να σκρολάρεις στο feed, και άλλη μία είναι το ότι “ενεργοποιεί” τα links που υπάρχουν μέσα σε σχόλια, ώστε να μπορείς να τους κάνεις κλικ.

Layoutify

Το site του Instagram για browser σπαταλά πολύ χώρο στην οθόνη. Υπάρχουν τεράστιες “εκτάσεις” οι οποίες είναι άδειες, ενώ μπορείς να δεις μόνο ένα post τη φορά. Το Layoutify χρησιμοποιεί αυτό τον χώρο ώστε να μπορείς να βλέπεις μέχρι και έξι posts κάθε φορά, ενώ κατεβάζει όλες τις φωτογραφίες σε υψηλή ποιότητα. Επίσης, αν κάνεις κλικ πάνω στο πλήκτρο με τις τρεις τελείες, θα σου εμφανίσει ένα πινακάκι με τα posts στα οποία έχεις κάνει like αλλά και τα collections που έχεις αποθηκεύσει.