14
Πολίτης του Σήμερα

Καλοκαιρινό camp για παιδιά στο YouTube

Καλοκαιρινό camp για παιδιά στο YouTube
Εάν ανησυχείς και δεν θες να στείλεις τα παιδιά σου σε κάποιο καλοκαιρινό camp, μπορείς να τα στείλεις, ή καλύτερα να συνδεθούν, στο Camp YouTube. Το κανάλι περιέχει περισσότερα από 1.200 βίντεο από περισσότερους από 40 διαφορετικούς δημιουργούς σε διάφορες κατηγορίες που περιλαμβάνουν STEM, τέχνες, αθλητικά και περιπέτεια.

Τα περισσότερα παιδιά σήμερα, αν τους ζητούσες να διαλέξουν μεταξύ κανονικής κατασκήνωσης και YouTube, μάλλον θα δυσκολεύονταν να επιλέξουν. Κάποια άλλα δεν θα το σκέφτονταν καν. Στις δύσκολες μέρες που περνάμε, όμως, η δεύτερη λύση είναι και η πιο ασφαλής. Αυτό δε σημαίνει, όμως, ότι τα δύο δεν συνδυάζονται! Πως; Μα… μέσω του Camp YouTube.

Το Camp YouTube είναι η εικονική κατασκήνωση που έχει δημιουργήσει το γνωστό site, το οποίο περιλαμβάνει… τα πάντα. Περισσότερα από 1200 βίντεο είναι διαθέσιμα, από 40 και βάλε δημιουργούς, ενώ καλύπτουν πολλές και άκρως ενδιαφέρουσες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων βρίσκουμε STEM, αθλητισμό, τέχνες για τους αρτίστες μπόμπιρες αλλά και… περιπέτεια που αρέσει σε (σχεδόν) όλους!

Μερικά από τα πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στο Camp YouTube:

  • Να παρακολουθήσει μαθήματα για το πως θα γίνει ποιητής… εκ του προχείρου (κυριολεκτικά) και πως να κάνει τα γραπτά του πιο αστεία
  • Να κάνει ένα 10-ήμερο πρόγραμμα εκμάθησης κιθάρας
  • Να μάθει πως να βγάζει ωραίες φωτογραφίες με μαθήματα φωτισμού, πόζας καθώς και βασικά του Photoshop
  • Να μάθει να δένει κόμπους, τόσο για το κάμπινγκ όσο και για άλλες χρήσεις – ναυτικούς, ορειβατικούς ή κόμπους επιβίωσης
  • Να ακολουθήσει το 30-ήμερο πρόγραμμα εκμάθησης Yoga
  • Να μάθει πως σχετίζονται τα μαθηματικά με τη μαγειρική
  • Να μάθει να φτιάχνει ρομπότ κάθε σχήματος και μεγέθους

Αυτά και άλλα πολλά βρίσκονται κρυμμένα στο Camp YouTube, ενώ το υλικό ανανεώνεται επί καθημερινής βάσεως. Επίσης υπάρχουν και ειδικά τμήματα με διάλειμμα, τα οποία περιλαμβάνουν συνταγές, απλές τέχνες και μικρές διαδρομές, αλλά και συζητήσεις με θέματα όπως οι διακρίσεις και η ανεκτικότητα.