80
COSMOTE Tips

Μάθε να μιλάς μια ξένη γλώσσα με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Μάθε να μιλάς μια ξένη γλώσσα με τη βοήθεια της τεχνολογίας
Το να μάθεις μια ξένη γλώσσα δεν είναι κι εύκολο πράγμα, ειδικά εάν είσαι ενήλικας. Το Rype GO υιοθετεί μια πιο πρακτική προσέγγιση, βασισμένη σε συζητήσεις. Το app αυτό μπορεί να σε βοηθήσει να μιλήσεις μια ξένη γλώσσα από την πρώτη μέρα.

Μέχρι πρότινος, το να μάθεις σε λίγες εβδομάδες να μιλάς ήταν σχεδόν αδύνατον και, αν ήσουν πραγματικά αποφασισμένος, θα έπρεπε να διαβάζεις συνεχώς, μέχρι να καταφέρεις να μάθεις κάτι ελαφρώς πιο χρήσιμο από το «hola».

Τώρα, όμως, έχεις τη βοήθεια της τεχνολογίας!

Το νέο trend στη μάθηση ξένων γλωσσών είναι τα εξειδικευμένα sites (ή και apps) τα οποία σε βάζουν να μάθεις μια ξένη γλώσσα επί του πρακτέου. Αντί να κάθεσαι να λύνεις ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού για χρόνια, μαθαίνεις σιγά σιγά τους κανόνες και τις εξαιρέσεις, αλλά και εμπλουτίζεις το λεξιλόγιό σου, μέσα από βήματα «στην πράξη». Το Rype GO είναι ένα τέτοιο app, το οποίο απλά σε βάζει να μιλάς!

Όλοι μας έχουμε αναμνήσεις από κάποιο φροντιστήριο ξένων γλωσσών, και όλοι μας θυμόμαστε τα βιβλία με τα «συμπληρώστε τη λέξη που λείπει» και τους δυσνόητους γραμματικούς όρους. Η φυσική μέθοδος να μάθει κανείς μια γλώσσα, όμως, δεν είναι μέσα από βιβλία, αλλά μέσα από τη συζήτηση με ανθρώπους των οποίων είναι η μητρική γλώσσα. Και μάλιστα, με αυτό τον τρόπο, μαθαίνεις την τωρινή μορφή της γλώσσας, με τον τρόπο που χρησιμοποιείται στην καθημερινότητα της κάθε χώρας και όχι μια εξιδανικευμένη μορφή της.

Το Rype GO στην αρχή συνομιλεί μαζί σου, όχι βάζοντας κάποιον άνθρωπο, αλλά μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Στην αρχή με απλές και σύντομες συνομιλίες και μέσω αναγνώρισης φωνής – ναι, μιλάς, δε γράφεις, αν και υπάρχει και αυτή η δυνατότητα. Όταν η γνώση σου στη γλώσσα προχωρήσει αρκετά και έχεις χτίσει ένα επαρκές λεξιλόγιο, αρχίζουν τα ωραία!

Όταν θελήσεις, έχεις πρόσβαση και σε επαγγελματίες δασκάλους! Μέσα από το app, μπορείς να έχεις συνομιλίες και μαθήματα μαζί τους, όποτε σε βολεύει.

Για την ώρα, οι διαθέσιμες γλώσσες είναι Ισπανικά λατινικής Αμερικής, Αγγλικά Ηνωμένων Πολιτειών και Γαλλικά, αλλά σύντομα θα μπουν και άλλες έξι γλώσσες στη λίστα (Γερμανικά, Ιταλικά, Κορεάτικα, Πορτογαλικά, Ιαπωνικά και Κινέζικα (Μανδαρινικά).