8
Ψυχαγωγία

Μάθε φωτογραφία από τους ειδικούς

Μάθε φωτογραφία από τους ειδικούς
Η Nikon προσφέρει τα δημοφιλή της online μαθήματα δωρεάν για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αν θες να μάθεις κάτι παραπάνω για την τέχνη της φωτογραφίας από το απλά να πατάς το κουμπί, τώρα είναι η ευκαιρία σου.

Έχουμε ασχοληθεί, από αυτές τις σελίδες, αρκετές φορές με το θέμα της φωτογραφίας. Με την έλευση των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών αλλά και την ενσωμάτωσή τους στα smartphones που έχουμε όλοι μας, όλοι γίναμε, λίγο έως πολύ, εν δυνάμει φωτογράφοι. Και όπως λέμε συνήθως σε τέτοια άρθρα, «η καλύτερη φωτογραφική μηχανή είναι αυτή που έχεις μαζί σου». Και συνήθως αυτή είναι η κάμερα του smartphone.

Τα smartphones των τελευταίων λίγων ετών, έχουν (αναλόγως πάντα του μοντέλου) καλές έως πάρα πολύ καλές φωτογραφικές δυνατότητες. Πλέον δεν χρειάζεται να δώσεις πάνω από χίλια ευρώ για ένα smartphone το οποίο να βγάζει αξιοπρεπείς φωτογραφίες, όπως συνέβαινε μέχρι πριν 3-4 χρόνια. Επειδή, όμως, τις φωτογραφίες δεν τις βγάζει η κάμερα, αλλά ο φωτογράφος (ακόμα κι αν όλα είναι στον αυτόματο, το καρδράρισμα θα το κάνεις εσύ), ήρθε η ώρα να ασχοληθείς λίγο και με το άλλο κομμάτι της φωτογραφίας: με εσένα!

Η Nikon, η γνωστή εταιρεία κατασκευής φωτογραφικών μηχανών, δραστηριοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στο Internet, παρέχοντας εργαλεία και μαθήματα σε εκκολαπτόμενους φωτογράφους. Και τώρα δίνει μια σειρά on-line μαθημάτων εντελώς δωρεάν!

Όπως αναφέρει ο Executive Vice President της Nikon, Jay Vannatter, «τα μαθήματα στο Nikon School Online είναι ένας καλός τρόπος για να ξεσκονίσεις τις ικανότητές σου στη φωτογραφία και να σε εμπνεύσει να βγάλεις φωτογραφίες και να μοιραστείς τις καλύτερες με φίλους και συγγενείς. Είτε πέρασες τις γιορτές στο σπίτι με αγαπημένα σου πρόσωπα, είτε από απόσταση, η δύναμη της εικόνας μας βοηθάει όλους να μείνουμε σε επαφή, δημιουργικοί και με έμπνευση».

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν πολλά και διάφορα είδη φωτογραφίας, καλύπτοντας θέματα όπως ο φωτισμός, η φωτογραφία τοπίου, φωτογραφία πορτραίτου, μακροφωτογραφία, αλλά και η λήψη βίντεο!

Το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να μπεις στη σελίδα της Nikon και να εγγραφείς πατώντας στο «Watch full version».

Καλές λήψεις!