8
Ψυχαγωγία

Μάθε χορό μαζί με χιλιάδες άλλους

Μάθε χορό μαζί με χιλιάδες άλλους
Online φυσικά. Η σχολή χορού Dance Church έχει εξελιχθεί σε μια τεράστια πλατφόρμα ζωντανών μαθημάτων όπου χιλιάδες άτομα μπορούν να μάθουν να χορεύουν. Δοκίμασέ το κι εσύ στο https://go.dancechurch.com/

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει πολλές δουλειές, αλλά η δουλειά της χορεύτριας και χορογράφου Kate Wallich είναι από αυτές που, απλώς, δεν υπήρχε τρόπος να παραμείνουν στα χρόνια της πανδημίας. Βλέπεις, η Kate διδάσκει χορό και μάλιστα η σχολή της, η Dance Church, μάζευε από 90 μέχρι και 250 άτομα σε κάθε μάθημα, σε διάφορες πόλεις στην αμερικανική επικράτεια: Seattle, Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Portland και εκτάκτως σε άλλες. Όπως λέει η ίδια η Kate, «η Dance Church είναι ζόρικη, κυλιέται ο ένας στον ιδρώτα του άλλου, κρατάει τα χέρια του, αναπνέει πάνω του. Είναι κυριολεκτικώς ό,τι ακριβώς μεταδίδει τον ιό».

Η αλλαγή έγινε μάλλον απότομα. Αν και η Kate φρόντιζε να λαμβάνονται προφυλάξεις, οι καθηγητές και οι μαθητές να πλένουν τα χέρια τους, να μην πηγαίνουν αν δεν νιώθουν καλά, η «καμπάνα» στο μυαλό της χτύπησε όταν μια μέρα εμφανίστηκαν 120 άτομα για μάθημα στο Los Angeles. Επιτόπου έβαλε τέλος στα μαθήματα, τουλάχιστον στα δια ζώσης.

Έχοντας 35 υπαλλήλους οι οποίοι βασίζονταν στα μαθήματα, η Kate αναγκάστηκε να μπει σε «survival mode» και να κάνει εν μία νυκτί κάτι που σκεφτόταν να κάνει σε βάθος χρόνου διετίας: on-line μαθήματα!

Με τη βοήθεια ενός μέλους της Dance Church και ενός studio από τη Νέα Υόρκη, ξεκίνησε τη δική της πλατφόρμα streaming και σύντομα είχε πελάτες από κάθε ήπειρο του πλανήτη πλην Ανταρκτικής! Βέβαια, προβλήματα υπήρξαν, στην αρχή υπήρχαν κολλήματα στο βίντεο, ενώ η μουσική που ακούγεται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων απαιτεί ειδικές άδειες για μετάδοση παγκοσμίως. Αυτά, όμως, ήταν λεπτομέρειες που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο λύθηκαν.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια. Τα ιδρωμένα, λαχανιασμένα μα χαμογελαστά πρόσωπα σε φωτογραφίες και βίντεο που ανέβαιναν στο Instagram αποτελούσαν απόδειξη για του λόγου το αληθές. Η Dance Church χτύπησε φλέβα χρυσού! Δεν ήταν μόνο οι παλιοί μαθητές που έσπευσαν να συμμετάσχουν· ήταν και πάμπολλοι απλοί άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί να μην είχαν ξανακάνει κάτι τέτοιο, μπορεί να ντρέπονταν ή να φοβόνταν ή απλά να έμεναν μακριά. Αυτό που έλεγε από την αρχή η Kate, ότι, δηλαδή, η Dance Church είναι για όλους, τώρα γινόταν αλήθεια!

Αυτή τη στιγμή, η Dance Church λειτουργεί διαδικτυακά και, αν και είναι δωρεάν, ζητά ενίσχυση 15 δολαρίων από όσους μπορούν να τα διαθέσουν.