7
Τεχνολογία

Μετατροπές αρχείων στο κινητό; Κι όμως γίνεται!

Μετατροπές αρχείων στο κινητό; Κι όμως γίνεται!
Γιατί να αντιγράφεις αρχεία από το κινητό στον υπολογιστή απλά και μόνο για να τα μετατρέψεις από τη μια μορφή σε μια άλλη; Τώρα, μπορείς να κάνεις τέτοια πράγματα και στο κινητό σου. Μάθε πως…

Πόσες φορές δεν σου έχει τύχει να θες να στείλεις ένα αρχείο σε κάποιον συνεργάτη και να πρέπει να το μετατρέψεις γιατί δε μπορεί να το δει; Έχει συμβεί σε όλους μας. Κάποιες φορές, όμως, αυτή η ιστορία γίνεται την πιο ακατάλληλη στιγμή: όταν είσαι έξω και δεν έχεις υπολογιστή. Τώρα μπορείς να κάνεις τέτοιες μετατροπές ακόμη και από το smartphone!

Η πιο απλή και συνηθισμένη περίπτωση είναι το PDF. Έχεις ένα αρχείο PDF και θέλεις να βγάλεις από αυτό κάποια εικόνα ή μια σελίδα, ή έχεις χύμα εικόνες και διαγράμματα και θέλεις να τα κάνεις PDF για να τα στείλεις; Υπάρχει το PDF Converter. Πρόκειται για ένα app το οποίο μετατρέπει από PNG, BMP και XPS, μεταξύ άλλων, σε PDF αλλά και τούμπαλιν. Μάλιστα, μπορείς να ανοίξεις και αρχεία όχι μόνο τοπικά αλλά και από το cloud, πχ από το Google Drive ή το Dropbox, αλλά και να φωτογραφίσεις έγγραφα με την κάμερα του κινητού.

Το Fast PDF Converter έχει επίσης πολλές δυνατότητες, όπως το να μετατρέπει αρχεία, να ενώνει διαφορετικά PDFs σε ένα, ακόμη και να κάνει μετατροπή από και προς PDF σε Word, Excel ή PowerPoint!

Εξειδικευμένο σε αρχεία εικόνας, το Batch Image Converter εστιάζει σε ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του, αλλά έχει και δυνατότητες PDF. Η ειδικότητά του, όμως, είναι το… batch conversion, δηλαδή η μαζική μετατροπή πολλών αρχείων ταυτοχρόνως!

Το File Converter σου δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψεις αρχεία από και προς πάρα πολλές μορφές, είτε αυτό είναι συμπιεσμένο αρχείο, αρχείο ήχου, βίντεο, PDF ή e-book. Η δύναμη του File Converter κρύβεται στο γεγονός πως η μετατροπή δε γίνεται τοπικά από το app, αλλά στέλνει το αρχείο σου στους servers της υπηρεσίας, όπου γίνεται η μετατροπή και έπειτα το τελικό αρχείο κατεβαίνει στη συσκευή σου. Αυτό του επιτρέπει να είναι πολύ πιο γρήγορο σε δύσκολες μετατροπές, ενώ έχεις και τη δυνατότητα, αντί για τοπικό αρχείο, να του δώσεις το URL κάποιου αρχείου που βρίσκεται στο Internet.

Το Media Converter Pro είναι ένα πρόγραμμα που εξειδικεύεται σε μετατροπές αρχείων media δηλαδή βίντεο και ήχου. Μπορεί να διαβάσει αρχεία mp3, mp4, AAC, FLAC, OGG και άλλα. Η μετατροπή γίνεται τοπικά, δηλαδή την πραγματοποιεί το smartphone, για όσους δεν θέλουν να ανεβάζουν αρχεία σε servers τρίτων, ενώ έχει και κάποιες βασικές λειτουργίες editing.

Τέλος, το File Commander αν και έχει άλλη λειτουργία, δηλαδή τη διαχείριση αρχείων, δεν παύει να είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο μετατροπής. Μάλιστα, μπορεί και «διαβάζει» το κάθε αρχείο και προτείνει τα αντίστοιχα formats για μετατροπή.