8
Ψυχαγωγία

Μην καταπιέζεις άλλο τον ζωγράφο που έχεις μέσα σου

Μην καταπιέζεις άλλο τον ζωγράφο που έχεις μέσα σου
Η τεχνολογία μπορείς να σε βοηθήσει να μετατρέψεις τις φωτογραφίες σου σε πίνακες ζωγραφισμένους σε καμβά ή σε ότι άλλο θέλεις. Απελευθέρωσε τον ζωγράφο που τόσο καιρό... καταπιέζεις.

Εάν δεν τα καταφέρνεις τόσο με το μολύβι, το πινέλο και τα χρώματα, αλλά σου αρέσει η τέχνη και η ζωγραφική, μπορείς να πειραματιστείς χρησιμοποιώντας ένα από τα πολλά δωρεάν web apps που υπόσχονται να βγάλουν τον καλλιτέχνη που κρύβεις μέσα σου. Εμείς επιλέξαμε το FotoSketcher (www.fotosketcher.com) ένα από τα πιο απλά εργαλεία μετατροπής ψηφιακών φωτογραφιών έργα τέχνης. Με μία κίνηση το πρόγραμμα μπορεί να μετατρέψει τις φωτογραφίες σου σε πίνακες ζωγραφισμένους σε καμβά ή σε ότι άλλο θέλεις. Έτσι, οι κοινές μουντές φωτογραφίες, μετατρέπονται μαγικά σε εξαιρετικής ποιότητας ζωγραφικούς πίνακες ή σχέδια με μολύβι. Το περιβάλλον του προγράμματος είναι όμορφο και λειτουργικό, με μεγάλα κουμπιά και δύο περιοχές στις οποίες εμφανίζονται η αρχική και η τελική εικόνα.

Βελτιώσεις/προσθήκες

Το πρόγραμμα τα κάνει ουσιαστικά όλα μόνο του. Ξεκινάς ανεβάζοντας μια φωτογραφία σε μορφή .bmp ή .jpg. Αν επιθυμείς, μπορείς πρώτα να τη βελτιώσεις με τα διαθέσιμα εργαλεία και φίλτρα που παρέχονται. Έτσι, μπορείς να αλλάξεις τη φωτεινότητα, την αντίθεση και τον χρωματικό κορεσμό. Στη συνέχεια, υπάρχουν και τα φίλτρα θόλωσης/όξυνσης, καθώς και απλοποίησης. Τέλος, μπορείς να προσθέσεις κείμενο μέσα στην εικόνα, ορίζοντας γραμματοσειρά, θέση και άλλα χαρακτηριστικά.

Καμβάδες, πινέλα, χρώματα και κάδρα

Το πρόγραμμα διαθέτει μια σειρά από πολλές υφές και μοτίβα τα οποία μπορείς να προσθέσεις ως layer επάνω στην εικόνα που έχεις ανεβάσει και μάλιστα με διάφορα στυλ σχεδίου και ζωγραφικής, σε άσπρο/μαύρο ή χρώμα. Τα φίλτρα αυτά δεν είναι στατικά, αλλά διαθέτουν και παραμετροποίηση, επιτρέποντάς σου να «παίξεις» με διάφορες παραμέτρους, όπως η ένταση του χρώματος, το μήκος πινελιάς/μολυβιάς κ.ά.

Εάν είσαι ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα, μπορείς να προσθέσεις και κάδρο, επιλέγοντας από τη διαθέσιμη γκάμα.

Τέλος, μπορείς να μοιραστείς το αριστούργημά σου με όλο τον κόσμο ή να το αποθηκεύσεις για να το εκτυπώσεις.