8
Ψυχαγωγία

Μουσική στο κινητό για πάρτι όπου βρεθείς

Μουσική στο κινητό για πάρτι όπου βρεθείς
Πώς να γίνεις dj και να μιξάρεις μουσική στο κινητό και το tablet σου. Μάθε πως να χρησιμοποιείς το εκπληκτικό app edjing mix.

Τώρα που καλοκαιριάζει, οι παραλίες γεμίζουν και τα beach bars δονούνται από «ανεβαστική» μουσική. Είσαι ένας από αυτούς που θα ήθελαν να είναι οι… άρχοντες του μπαρ, πίσω από τα decks; Ζηλεύεις αφόρητα τον DJ και θες κι εσύ να κάνεις τέτοια κόλπα; Δεν είναι καθόλου δύσκολο και ό,τι χρειάζεσαι το έχεις ήδη στην τσέπη σου.

Βλέπεις, το να γίνεις DJ δεν είναι «πυρηνική φυσική». Μπορείς απλά να κατεβάσεις ένα κατάλληλο app στο κινητό σου και, μετά από λίγη εξάσκηση στο σπίτι σου, να μάθεις και να κάνεις τα δικά σου κόλπα, συναρπάζοντας τα πλήθη. Ωστόσο, επειδή το κινητό σου δεν έχει τα απαραίτητα μεγάφωνα για να κάνεις τον κόσμο να χορεύει στη μουσική σου, θα χρειαστείς κάποιο εξωτερικό ηχείο. Στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ θα βρεις μια πολύ μεγάλη γκάμα από εξωτερικά ασύρματα ηχεία που μπορείς να πάρεις μαζί σου στην παραλία ή το πάρτι.

Αφού εξασφάλισες ότι η μουσική σου θα ακούγεται καιρός να ξεκινήσεις να τη φτιάχνεις. Αυτό που θα χρειαστείς είναι το edjing mix (www.edjing.com). Πρόκειται για ένα δωρεάν app για smartphone, το οποίο σου επιτρέπει να γίνεις DJ, με άπειρα κόλπα και δυνατότητες. Για αρχή, το interface είναι απλό. Έχεις δύο εικονικά «πικάπ» με ρυθμίσεις έντασης για το καθένα, balance και βέβαια τα τυπικά play/stop/pause. Στο πάνω μέρος μπορείς να δεις και την τελική κυματομορφή του mix αλλά και τις μεμονωμένες κυματομορφές του κάθε track. Υπάρχει έτοιμη επιλογή για συγχρονισμό των δύο αλλά και αυτόματη μίξη.

Εάν έχεις προηγούμενη εμπειρία με τέτοια προγράμματα, δεν θα δυσκολευτείς καθόλου. Αλλά και να μην έχεις, θα καταλάβεις πως λειτουργεί μέσα σε δευτερόλεπτα. Προφανώς υπάρχουν και κουμπιά που ανοίγουν πιο προχωρημένες επιλογές, αλλά, προφανώς, το edjing είναι app που στοχεύει σε κάποιες πωλήσεις, οπότε τα πιο ψαγμένα εφέ, ρυθμίσεις και δυνατότητες είναι διαθέσιμες στην πλήρη έκδοση. Αν ασχολείσαι σοβαρά με τη μουσική, όμως, αξίζει τα χρήματά του και με το παραπάνω.

Μεταξύ των δυνατοτήτων του edjing είναι η επιλογή της μορφής του cross-fade μεταξύ οκτώ προεπιλεγμένων καμπυλών, ενώ διαθέτει μέχρι και σε πραγματικό χρόνο, έλεγχο για διάφορα εφέ όπως reverb, echo, flanger και άλλα, μέσω touch interface που μοιάζει με touchpad! Υπάρχουν και ηχητικά εφέ όπως laser, κόρνες, ντραμς, πυροβολισμοί, σφυρίχτρες και διάφορα άλλα γνωστά.

Τα κομμάτια μπορούν να είναι είτε τοπικά αποθηκευμένα αρχεία, αλλά το edjing μπορεί να συνδεθεί και με το Soundcloud ή το Deezer.

Οι δημιουργίες σου μπορούν να ηχογραφηθούν και να αποθηκευτούν ως mp3, αλλά το app διαθέτει και λειτουργία για instant share στο Facebook, το Twitter ή απλά σε e-mail.

Λοιπόν, δεν έχεις άλλες δικαιολογίες. Γίνε DJ και δώσε το δικό σου παλμό στο καλοκαίρι!